Romain Grosjean, daha buyuk butceli ekiplere karşı orta grubun onunde kalmalarının zor olduğunu soyledi. Haas, 2016 yılında Formula 1'e girerken, ilk iki sezonunda sekizinci olmayı başardı, bu yıl ise harika bir adım atarak sezonu beşinci sırada noktaladı. Amerikalı takım bu yıl orta grupta sadece Renault'ya gecilirken, Fransız ureticinin sahip olduğu butce ve personel sayısı neredeyse Haas'ın iki katına denk geliyor. 2016'dan beri Haas'ta yarışan eski Renault ve Lotus pilotu Grosjean, "Formula 1'de gercekler cok acık; gerekli personel ve butce anlamında bugun duzenli olarak Formula 1'de kazanabilecek sadece veya uc takım var. İyi veya kotu; ama durum bu. Bu orta gruptaki mucadeleyi daha zor yapabilir." "Ama Gene Haas orta grupta yer almak icin Formula 1'e girmedi. Bu beni gercekten heyecanlandırıyor. Kış testine katılmak ve yeni aracı gormek icin son derece heyecanlıyım cunku bu takıma inanıyorum." "Diğer tarafta Haas olarak onumuzdeki birkac yılda buyuk takımla savaşmanın bizim ici son derece zor bir gorev olduğunu biliyoruz." dedi. Grosjean, takımın 2016 yılından bu yana kaydettiği ilerlemeye dikkat cekti. "Kariyerime bakarsam, 2016 Avustralya'yı unutmayacağım. Altıncı olmak harikaydı ve o hafta sonunu cok sevmiştim." "Yarış oncesi, bitiş cizgisine ulaşmamız halinde bile şanslı olacağımızı duşunuyorduk. Yarışta telemetri sistemi calışmıyordu. Telsizimiz bir calışıyor, bir duruyordu. Aracımız tam bir yarış mesafesi bile tamamlayamamıştı." "Sonuc olarak gercekten cok ozeldi. Takım patronumuz Guenther Steiner'ı gorduğumu hatırlıyorum, herkes cok gururluydu. Cok buyuk bir rahatlama vardı." "Coğu zaman Formula 1'de cok zayıf gozuken tarafların pek fazla şansı olmuyor ama 2016 Avustralya gibi sonuclar neler yapabileceğimizi gosterdi. Bu kendimize olan inancımızı arttırdı." "İlk yarışımdan bu yana gorduğumuz kadarıyla Haas gercekten cok gelişti. Başta fabrikalarımız olmak uzere her alanda buyuk bir yol kat ettik." Gunluk Gazeteler