Sebastian Vettel, gelecek sene şampiyon olmak istiyorlarsa takım olarak bircok yarışta performans kaybetmelerine yonelik sorunu cozmeleri gerektiğini soyledi. Alman surucu, sezonun farklı donemlerinde guclu olmayı başarsa da yaz arasından sonra Mercedes ve Lewis Hamilton ustun bir form yakalayarak şampiyon olmayı başardı. Vettel, Ferrari'nin şampiyon olabilmesi icin zayıf kaldığı alanları duzeltmesi gerektiğini soyledi. FIA Gala Toreni'nde konuşan Vettel, "Daha iyi performansa ihtiyacımız var. Bu kadar basit." "Bu sene cok rekabetci ve cok yakın olduğumuz yarışlar oldu. Gene olarak aracımız tum pistlerde calıştı. Guclu olduğumuz yarışlar vardı ve onların coğunu kullandık." "Ancak mucadelede olmadığımız cok fazla yarış da oldu. Bazen 0.1 ya da 0.2 sn yavaştık ancak bazen daha fazla oldu. O durumda yapabileceğimiz cok şey yoktu." "Bu cozmemiz gereken bir şey. Gelecek sene bu konuda daha kontrollu olmalıyız." dedi. Sezonu değerlendiren Vettel, bu sene en iyi yarışının Bahreyn olduğunu ancak Kanada'nın da cok iyi olduğunu soyledi. Vettel, "Bahreyn'in en iyisi olduğunu soyleyebilirim cunku ilk başta sevmemiştim ancak artık gercekten seviyorum. Yarışın ardından kupayı kazanınca mutlu oldum. Son turlarda sert mucadele oldu. Bu acıdan liderlikte tutunmak iyiydi." "Ancak bir diğer bahsedilmesi gereken yarış Kanada. Ozellikle de Gilles'in Ferrari ile kazanmasının 40. yıl donumunde. Cok duygusal bir gundu." "Uzun bir seneydi. İniş cıkışlarımız oldu. Coğumuz yakından takip ettik ancak takım olarak bir adım daha atabildik." "Ancak hÂl son adımı başaramamış durumdayız. Şampiyonluk icin sezonun bir bolumunde değil, son anına kadar mucadele edebilmeliyiz." dedi. Gunluk Gazeteler