Yamaha surucusu Michael van der Mark, Lewis Hamilton'ın Superbike testi esnasında cok hızlı gittiğini ve onun biraz yavaşlatmaya calıştığını soyledi. F1 dunya şampiyonu Hamilton, bu ayın başında Van der Mark ve Alex Lowes ile birlikte siyah bir Yamaha YZF-R1 motosikletini etmişti. Van der Mark, "Lewis zaten daha once motosikletle iki gun gecirmişti ve takım onun hızından oturu biraz endişeliydi." "Son derece hızlıydı ancak suruş stili yoktu. Orneğin motosikletle yatması acısı cok zayıftı. Bu yuzden takımı inisiyatif aldı ve bazı profesyonellerden ipucları alması gerektiği duşundu." dedi. Sezon başında LCR Honda MotoGP surucusu Cal Crutchlow'un yanında bir suruş yapan beş kez F1 şampiyonu, Jerez'de kucuk bir kaza da yaptı. Van der Mark, "İlk gun Lewis'le yalnızdım. İkinci gun takım bize takım arkadaşım Alex Lowes de katıldı." "İlk gun sadece onu biraz daha yavaşlatmaya calıştım. Onu durmak zorundaydım cunku hic korkmuyordu. Virajlarda adeta aracıyla suruyormuş gibi hızlı gitmeye calışıyordu." "İkinci gun boyunca onun suruş tarzı uzerinde calıştık." Van der Mark, Hamilton'la calışma deneyimi yakalamanın kendisi icin guzel olduğunu soyledi. Van der Mark, "Bu guzeldi. Normalde onu sadece televizyonda gorebiliyorum. Şimdi onunla calışma fırsatı yakaladım. O iyi bir adam. Menajeri ve takımı da harikaydı. Formula 1 veya Lewis fanı değilim ama gercekten guzel bir deneyimdi.". "Sadece eğlence icin olsa bile oğrenme konusunda oldukca hevesliydi. Pek cok şey sordu ve bun gercekten ozeldi." "Onun icin eğlenceliydi. Doğru şeyi yapmak istiyor ve mumkun olduğunca oğrenmeye calışıyordu." Ancak Van der Mark, Hamilton'ın tam zamanlı motosiklet yarılarına katılması halinde ne kadar hızlı olacağından emin değil. "Gorduğunuz gibi hic korkmuyor. Ayrıca hic şuphe duymadığını gorebiliyorsunuz, şuphe duyan cok sayıda surucu gorebilirsiniz. Ama o an karar verdiği gibi suruyor." "Bu bir aracla aynı şey, bu sadece doğal yetenek. Kesinlikle bir motosiklet surebilir, ama ne kadar hızlı gidebilir bilemiyorum." "Cok daha hızlı gidebileceğini biliyorum, ama bir motosikletle ne yapabileceğini tahmin etmek zor." "Şimdilik sadece dort gun surdu ve bizden yaklaşık yedi saniye yavaştı. Ama pek cok pist surucuden daha hızlıydı." "Ozel bir yeteneği olduğunu gorebilirsiniz ancak tam zamanlı olarak bunu yapmak isteyip istemediğini bilmiyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Van der Mark: Hamilton'ın Motosiklet Ustundeki Hızı Endişe Vericiydi