Frederic Vasseur, bu yıl kaydettikleri gelişimin pek cok sebebi olduğunu soyledi. Sauber 2017 yılında sadece iki yarışta beş puan toplayabilirken, bu yıl 21 yarışın 14'unden puanla ayrıldı ve 48 puanla sekizinci oldu. Gecen yıl goreve gelen Frederic Vasseur, Alfa Romeo sponsorluğundaki ilk yılında ciddi bir gelişim kaydeden Sauber'in performansını yorumladı. "Buyıl buyuk bir gelişim kaydettik. Bunu pek cok faktorun bir araya gelmesi sayesinde başardık. Oncelikle gecen yılla karşılaştırıldığında buyuk bir adım olan yeni versiyon Ferrari motorumuz var. Bu kesinlikle daha guclu bir motor ve bu bizi motive ediyor. Takım harika bir motora sahip olduğumuzu biliyor, bu da rakiplerimizle savaşabilmemize yardım ediyor. Bu sayede takımımız partnerleri icin ilgi cekici hale geldi." "İkincisi guclu bir pilot kadromuz vardı. Marcus Ericsson belirgin şekilde gelişti. Kış aylarında cok calıştı. Charles Leclerc ise yılın en iyilerinden birisiydi." "Ucuncusu ise aerodinamik departmanımıza 40 yeni calışan aldık. Audi'den Jan Monchaux yeni baş aerodinamistimiz oldu. Dorduncusu; takım yeniden yapılanma surecine girdi ve bu surec devam ediyor." "Beşincisi; Alfa Romeo ile yaptığımız ortaklık da bize yardım etti. Bu sadece parayla ilgili bir şey değil. Onlarla ortaklık kurmak, takımımıza davet etmek istediğimiz sponsor ve teknik uzmanları buraya cekmemizi sağladı. Daha dikkat cekici bir takım haline geldik. Bu projenin ağırlığını arttırdı ve gelişmemizi sağladı." Başarının bu kadar erken gelmesinin kendisini şaşırtıp şaşırmadığı sorusuna yanıt veren Vasseur, diğer takımların genelde uc ya da beş yıllık planlar yaptığının hatırlatılması uzerine şoyle dedi: "Boyle planlara sahip olmamız gerektiğini duşunmuyorum cunku takımın gecen yılki gibi dort sezon daha gecirmesini istemiyorum." "Kendinize karşı durust olmalısınız. Onunculuktan sekizinciliğe cıkmak, sekizincilikten altıncılığa ya da altıncılıktan dordunculuğe cıkmaktan daha zor. Bir sonraki adım daha zor olacak. Ama bundan gurur duyabiliriz. Orta grubun onunde savaştık ama aracın gelişimini 2019'a odaklanmak icin oldukca erken bir noktada durdurduk." Haas'la mucadele etmek isteyip istemedikleri sorusuna, "Kendimize odaklanıyoruz ve Haas'a dikkat etmiyoruz. Uretim kapasitesinin yetersizliği gibi ceşitli eksikliklerimiz var ama avantajlarımızdan en iyi şekilde yararlanmalıyız. Ruzgar tuneli en buyuk avantajımız. Her zaman kendi aerodinamik parcalarımızı geliştirebileceğimiz bir tunelimiz var." "Butce sınırı konuşuluyor ama bunu pek onemsemiyorum cunku her halukarda butcemiz, izin verilenin altında olacak. Bu yuzden takımı yeniden yapılandırırken cok fazla risk almamıza gerek yok. Karar ne olursa olsun şirketimizin felsefesi etkilenmiyor. Kucuk olmak cok da kotu değil. 400 kişilik bir ekibe sahip olmak, 1000 kişilik bir ekibe kıyasla daha ozel bir atmosfer yaratıyor." yanıtını verdi. Kimi Raikkonen'le yarışacak olmalarını da yorumlayan Vasseur, "Guclu bir kadromuz var. Antonio cuma gunku antrenmanlarda iyi bir performans gosterdi. Kimi'nin on bolumdeki takımlarda buyuk tecrubeleri var. Bu guclu bir kombinasyonu." "Kimi yarışmayı seviyor ve takımdaki atmosfer onun hoşuna gidiyor. Kucuk bir takımda rahat edecek." dedi. Giovinazzi ve Ericsson arasında secim yapmanın ne kadar zor olduğu sorusuna Vasseur, "Bu secim Marcus ve Kimi arasında yapıldı. Antonio ve Marcucs arasında değil." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Vasseur, Sauber'i Orta Grubun Onune Getiren Koşulları Acıkladı