Max Verstappen, Honda'ya gecişin ardından sezon başında şampiyonluk savaşında olmayı beklemediğini soyledi. Max Verstappen, sezona istediği başlangıcı yapamamasına karşın sezon ilerledikce tempo yukseltti ve sezonu dorduncu sırada tamamladı. Sezonu ozetleyen Verstappen, sozlerine kış tatilinde ne yapacağından bahsederek başladı: "Ocak ayının başına kadar tatil yapacağım ve sonrasında işler yeniden ciddileşecek ve tekrar antrenmanlara başlayacağız. Birkac hafta evde olmak guzel olacak." "Kilo almamayı tercih ederim cunku vermesi gercekten cok zahmetli." "Gercekten uzun bir sezondu, gectiğimiz birkac ay surekli yollardaydım. Eve geldiğim icin mutluyum, bu benim icin en onemli şey." "Bu yıl genel anlamda iyi bir duygu vardı. Temelde aracımız iyiydi en azından bir onceki yıla gore daha iyiydi. İyi hissettirdi, tuhaf şeyler yoktu. Ama yine duzluklerde yavaş olduğumuzu gorebiliyordunuz." "Sezona donup bakarsam benim icin iyi gitmeyen iki yarış vardı; Cin ve Monaco. Kendimi bu iki yarış icin sucluyorum.Kendime karşı hep durust oldum. Cin'de yarıştan hemen sonra Vettel'e gittim. Monaco'da ruzgarın ya da başka bir şeyin sucu olmadığını kabul ettim." "En iyi uc anım ise Avusturya, Meksika ve Brezilya yarışlarıydı. Brezilya'da olan şey belki de imkansızdı.... Yine de harika bir yarıştı. Pistte iki Ferrari ve iki Mercedes'in gecildiğini pek sık goremezsiniz. Memnun ediciydi." Red Bull, Renault ile yollarını ayırırken, Max Verstappen sezon boyunca sık sık Renault'yu eleştirdi. Bu durumu yorumlayan ve Honda hakkında da konuşan Verstappen, "Niyetim asla onları yerin dibine sokmak olmadı, ama daha iyisini yapmak istiyorum. Honda ile anlaşma yaptık ama gelecek yıl Renault ile devam etseydik bile gelişmemizi isterdim. Soylediklerimde cok nettim, belki de bu kadar net olmam onları rahatsız etti. Ama ben her zaman daha iyi olmak istiyorum, her zaman daha fazlasını istiyorum. Eleştiriye acık olmalısınız, ben bu şekilde geliştim. Bununla başa cıkamıyorsanız uzgunum, ama ben buraya kazanmak icin geldim. Bunun icin tum taraftarların kendini adaması gerekiyor." "Artık Honda ile calışacağız ve umarım uzun vadeli bir ortaklık olur. Her şeyin bir anda sorunsuz gitmesini beklemiyorum, bunu bekleyemezsiniz. Ama ben her zaman işime odaklanacağım, aynı zamanda bu projeye inanmak ve sabırlı olmak gerekiyor." "Sezon başında şampiyonada en ust sıralar icin mucadele edebileceğimizi sanmıyorum, boyle bir beklentim yok. Ama bu yıldan biraz daha iyi ve daha tutarlı olursak, mucadeleye yakın kalabiliriz. Bu sayede şampiyonada daha iyi bir konuma gelebiliriz. Bunun icin en iyi araca sahip olmanız gerekmiyor." dedi. Şampiyonada dorduncu olmasını da yorumlayan Verstappen, "Elbette beşincilikten daha iyi ama benim icin onemli olan ucunculuk ya da ikincilik değil, birinci olmaktır." ifadelerini kullandı. Gunluk Gazeteler