Haas F1 pilotu Romain Grosjean hedefinin 40 yaşına kadar Formula 1'de kalmak olduğunu soyledi. 2012'den bu yana tam zamanlı olarak Formula 1'de mucadele eden Romain Grosjean, şimdiye kadar cıktığı 143 Grand Prix'de 10 podyum, 1 en hızlı tur ve 381 puan aldı. Gelecek yıl Formula 1'deki sekizinci tam sezonunu gecirecek olan 32 yaşındaki surucu, gridin en tecrubeli suruculeri arasında yer alıyor. 2019 sonrası icin değerlendirmelerde bulunan Fransız pilot, "Formula 1'de sekiz yıldır yarışıyorum. Sanırım altı, yedi veya sekiz yıl daha yarışabilirim." "Kimi 39 yaşında ve gorduğunuz gibi iki yıllık yeni anlaşma imzaladı! Ben 17 yaşında yarışmaya başladım, 27 yaşında değil." "32 yaşındayım ve Formula 1'de arka arkaya altı yıldır yarışıyorum. Altı veya daha fazla yıl burada kalabilirim. Performans gosterdiğim surece bunun icin gereken enerjiye hep sahip olacağım." dedi. Fransız surucu, cifte dunya şampiyonu Fernando Alonso ile tam olarak aynı zihniyete sahip olduğunu soyledi. İspanyol surucunun telsiz mesajlarına atıfta bulunan Grosjean, "Fernando neden takım radyosunda sinirli ve kızgın oluyor?" "Bana gore kazanma arzusunu şimdiye kadar hic kaybetmedi. Surekli kazanmak istiyorsunuz. Dort, beş ya da altı yıl boyunca kazanamamışsanız ve sahip olduğunuz aracın da b** gibi olduğunu biliyorsanız, o zaman bu sizi hayal kırıklığına uğratıyor." "Genel anlamda diğer suruculer veya sporcular yılda X milyon kazandıkları icin ya da 'sevdiğim işi yapıyorum' diyerek mutlu gibi gorunuyorlar." "Ama ben Fernando ile aynıyım. Yarış kazanmaya olan isteğimi hic kaybetmedim." dedi. Gunluk Gazeteler