Carlos Sainz Jr, 2018 sezonunda yeterince puan alamadığı icin uzgun olduğunu soyledi. Carlos Sainz, 2015 yılında yarışmaya başladığı Formula 1'deki ilk yılında 18, ikinci yılında 46, ucuncu yılında ise 54 puan almayı başarmıştı. Renault ile ilk tam sezonunda 21 yarışta 53 puan toplayan Sainz, sezonu takım arkadaşı Nico Hulkenberg'in 16 puan gerisinde onuncu sırada tamamladı. Sainz, bu yıl aldığı puan sayısının kendisini mutlu etmediğini kabul etti. "Kişisel anlamda zorlu bir sezon gecirdim. Ozellikle aracı anlamak ve onu nasıl daha hızlı kullanabileceğimi cozmek cok fazla zamanımı aldı." "Aracı anlamaya başladığım zaman guvenim artmaya başladı ve sonrasında iyi sonuclar gelmeye başladı. Yine de iyi hafta sonlarımda aldığım puan miktarı beni tatmin edecek seviyede değildi. Sezon boyunca bazı yarışlarda dayanıklılık sorunları veya strateji hataları yuzunden istediğim kadar puan almayı başaramadım. Ya da puan tablosunda yazan rakam hak ettiğim şey değil." "Aracı hızlı surebiliyordum, ama son ondalıkları bulmakta hep zorlanıyordum. Beni daha yukarılara taşıyacak 0.1 veya 0.2 saniyeyi hic bulamadım." "Son derece hızlı olan Nico gibi bir adamı yenebilmek, tum sıralama turlarını yedinci tamamlamak ya da her hafta sonuna ilk sekizde başlayabilmek icin ihtiyac duyduğunuz şey tam olarak bu ondalıklar." "2015 ve 2017 yılları arasında başka bir takımda, farklı bir suruş tarzı ve yaklaşımla uc yıllık bir donem gecirdim. Boyle bir donemden sonra tek yıllık bir periyotta aractan maksimumu cıkarmak zordu." "Yine de bu beni bir surucu olarak daha guclu yaptı. Duruma karşı nasıl tepki verebileceğimi biliyorum, takımdan ne isteyeceğimi biliyorum ya da bir surucu olarak neye ihtiyacım olduğunu biliyordum. Daha hızlı gidebilmek icin takımdan tam olarak ne isteyeceğimi biliyorum, takımın daha hızlı olabilmesi icin neye ihtiyacı olduğunu biliyordum." "Gururluyum cunku pes edebileceğim anlarda kalkıp devam ettim. Yeteneklerime hep guvendim ve sonuclar kendiliğinden gelmeye başladı." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz, 2018'de İstediği Kadar Puan Alamadığı İcin Uzgun