Stoffel Vandoorne, Mercedes'in Formula E projesinin kendisine oldukca cazip geldiğini soyledi. Vandoorne, Formula 1'de arka arkaya gecirdiği iki zorlu yılın ardından McLaren'dan gonderildi ve Formula 1'de kendisine koltuk bulamadı. Yeni sezon icin HWA Formula E takımından teklif alan Vandoorne, onumuzdeki hafta bu seride yarışmaya başlayacak ve aynı zamanda Mercedes F1'in simulator surucusu olacak. HWA 2019/20 sezonunda Mercedes'in fabrika takımı haline gelecek ve Vandoorne, Gumuş Oklar'dan gelen teklifi kabul etmenin kendisi icin oldukca mantıklı olduğunu duşunuyor "Toto ile goruştum ve onların projeleriyle ilgili pek cok goruşme yaptık. Mercedes gercekten cok cekici geliyordu." "Benim icin en onemli şey bir uretici ile beraber olmaktı. Bu tur bir seviyede, Mercedes'le bağlantı kurmak ve onlarla calışmak bana oldukca cazip geldi." "Oraya gitme fırsatım vardı ve anlaşmadan hic şuphe etmedim. Gelecekte rekabetci olabileceğimize eminim." "Mercedes hangi işe girerse girsen her zaman doğru şeri yapıyor . Bu yuzden Formula E programı icin cok fazla caba gostereceklerinden %100 eminim. Bu heyecan verici." Vandoorne, yeni sezonla ilgili de şoyle konuştu: "Testler esnasında aracla ilgili bazı iyi fikirler edindik. Ama o pistin gercek bir Formula E pistiyle ilgisi yoktu. Umarım olumlu bir hikaye olur ama gercekci olmalıyız." "Formula E cok fazla potansiyeli olan bir seri ve henuz dorduncu yılında. Şimdiye kadar buyuk yol kat ettiler." "Formula 1'deki son yarışım bittiği icin mutluyum, şimdi yeni bir ortamda yeni bir maceraya atılıyorum. McLaren'la iki iyi yıl gecirdim ama maalesef tarihinin en kotu iki yılına denk geldim." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Vandoorne, Mercedes'in Projesine Guveniyor