Cifte dunya şampiyonu Mika Hakkinen, McLaren ve Williams'ın yaşadığı sorunların pist ustu testlerinin kısıtlı olmasından kaynaklandığını duşunuyor. McLaren, Mercedes motoruyla kazandığı 2012 Brezilya GP'den bu yana zafere ulaşamazken, son podyum 2014 Avustralya GP'de yine Mercedes motoruyla gelmişti. McLaren'la iki şampiyonluk yaşayan Mika Hakkinen, İngiliz ekip hakkında acıklamalarda bulundu. "Bu yıl McLaren hakkında cok fazla şey soyleyemedim ve hepinizin bildiği gibi Formula 1 ve yol otomobili projelerinde onlarla calışıyorum. 25 yıllık bir ilişkim var ve takım son sezonlarda yaşadığı acıyı ben de hissediyorum. Rekabetci olmamak cok zor bir deneyim." "Onlar sadece kazanmaya ilgi duyuyorlar, bunun icin sabır gostermek gerekiyor." "İlk Formula 1 yarışımı kazanabilmek icin yedi yıl bekledim. 1993 ve 1997 yılları arasında McLaren'la istediğim sonucları elde etmek icin cok calıştım. Gunun sonunda planımız işe yaradı ve iki şampiyonluk kazandım." "Bana gore McLaren ve Williams gibi takımlar, pit ustu testlerini kısıtlayan kurallardan muzdarip. Test yapamadıkları icin gercek sorunları anlamıyorlar ve cozum uretemiyorlar. Hicbir bilgisayar sistemi, simulasyon ya da modelleme tekniği, bir yarış pistinde gorulen şeyleri tamamen kopyalayamaz." Hakkinen, Alonso'nun McLaren'a olan sadakatini de ovdu. "McLaren'daki son dort sezonu da dahil olmak uzere surekli ust duzey performans sergiledi. Son derece zor bir donemde, tum hayal kırıklığı yaratan sonuclara verdiği tepkileri seyretmek inanılmazdı. Şartlar ne olursa olsun olumlu, odaklı ve profesyonel kalabilen boyle profesyonel bir surucu gormek gurur verici." "Bir surucu acısından bakarsak, arac performans gosterdiği zaman gulumser, performans gostermediği zaman sinirlenirsiniz. Fernando'nun Formula 1'de McLaren'da yaptığı şeylere cok buyuk saygım cunku bu donem boyunca takıma cok buyuk bir cesaret verdi ve onlara sadakat gosterdi." "Onumuzdeki sezon McLaren'la katılacağı Indy 500'de kendisine başarılar diliyorum." Gunluk Gazeteler