Daniel Ricciardo, Jules Bianchi'nin olumunun de icinde bulunduğu pek cok faktorden oturu kendisi icin son derece zorlu gecen 2015 Formula 1 sezonunun, bir insan olarak kendisini değiştirdiğini soyledi. 2018 sezonunda son kez Red Bull adına yarışan Ricciardo, Renault'ya gecmeden once Red Bull'un bir veda podcastinde konuştu ve 2015'in kariyerinin en zorlu yıllarından birisi olduğunu soyledi. Ricciardo, 2014 yılında Red Bull'a katılmış ve ilk yılında dort kez dunya şampiyonu Sebastian Vettel'e karşı mucadele etmişti. O yılı uc zaferle ucuncu sırada noktalarken, 2015 yılı kendisi icin cok daha zor gecmişti. Avustralyalı pilot yeni takım arkadaşı Daniil Kvyat'a puan olarak gecilirken, sezonu sadece iki podyumla tamamlayabildi. Ricciardo o yılki ilk podyumunu, 2014 Japonya GP'de gecirdiği kazadan dokuz ay sonra hayatını kaybeden Bianchi'nin vefatından birkac gun sonra aldı. Ricciardo, "2015'te, ozellikle kişisel anlamda hayatımda cok fazla şey oldu." "Jules'in hayatını kaybetmesi beni duşunduğumden daha fazla etkiledi. O zamanlar hayatımla ilgili birkac şey daha yaşadım ve tum bunlar beni şu an bulunduğum bir sonraki adam haline getirdi." "O yıldan hatırladığım ilk yarış Budapeşte'ydi. Bu benim o yılki ilk podyumumdu. Takım cifte podyum elde etmişti. Tum hafta sonunun oldukca duygusal olduğunu hatırlıyorum." "O podyuma ulaşmak benim icin cok onemliydi, buyuk bir rahatlama ve minnettarlık duygusu vardı." "Bu benim icin cok onemliydi cunku 2015 yılında oldukca buyuk bir boşluğun icine duşmuş gibiydim. Bu sonuc beni oradan cıkarttı." Ricciardo, ertesi yıl performansını yukseltti ve yeniden yarış kazanmayı başardı. Bununla birlikte 2015 sezonu beş yıllık Red Bull doneminde yarış kazanamadığı tek sezon olarak kaldı. Takımla şimdiye kadar 100 Grand Prix'ye cıkarken, bunların 29 punda podyuma cıktı ve yedi kez de zafere ulaştı. Diğer tarafta Ricciardo, 2018 sezonunda dayanıklılık sorunları yuzunden bir turlu istediği sonucları alamadı ve sezon boyunca cok şanssızdı. Ricciardo, "2015 benim icin pist dışında gercekten bir mucadeleydi. Ancak bu yıl pist ustunde her zamankinden daha fazla zorlandım." "Başka şeyler de vardı. Mesela pek cok insan yardım etmeye calışıyordu ancak bunların hangilerinin gercekten yardım etmeye calıştığını ya da yardım etmediğini anlamaya calıştım." dedi. Ricciardo, Red Bull'dan ayrılırken kendisini kotu hissettiğini kabul ediyor ama gelecekte durumun değişmesini umut ediyor. Gunluk Gazeteler