Carlos Sainz, yeni takım arkadaşı Lando Norris'le olan ilişkisinin Formula 1 kariyerinin başlangıcında Toro Rosso'da Max Verstappen'le yaşadıklarıyla benzer olmasını beklemiyor. Sainz ve Max Verstappen, 2015 yılında Toro Rosso ile Formula 1'e adım attılar ve ilk yıllarında aralarında gergin bir mucadele vardı. Bunun temel sebebi aralarındaki savaşı kazanan ismin Red Bull'a terfi edecek olmasıydı. İkilinin sahip olduğu hız birbirlerine cok yakındı ancak sadece birisi Red Bull'a gidebilirdi ve bu isim Verstappen oldu. Genc surucu, 2016'da Red Bull'la cıktığı ilk yarış olan İspanya Grand Prix'de zafere ulaşmayı başardı. Diğer tarafta Sainz, 2016 ve 2017 yıllarında Toro Rosso'da kalmaya devam ederken, 2017 Amerika Grand Prix'siyle birlikte Renault'nun yolunu tuttu. 1.5 yıllık deneyiminin ardından gelecek yıl McLaren'da Lando Norris'i takım arkadaşı olacak. Formula 2'de şampiyonluğu George Russell'a kaptıran Norris ise, 2019 yılında McLaren'la kendisini kanıtlamaya calışacak. Bununla birlikte Sainz, Britanyalı pilotla sorun yaşamayı beklemiyor. Norris'le iyi gecinmeyi bekleyip beklemedikleri sorusuna Sainz, "Toro Rosso'ya gore kesinlikle daha iyi olacağımıza eminim. Renault'da Nico Hulkenberg'le olanla oldukca benzer bir durum olmasını bekliyorum." "Doğrusu Nico benden bir yıl once Renault'ya katılmıştı ve daha fazla deneyimi vardı. Şimdi McLaren'a muhtemelen cok daha buyuk bir deneyimle gidiyorum. Ama Lando ile aynı yıl, ikimiz de sıfırdan başlıyoruz. Bence bu her iki surucuye de en başından başlama fırsatı verecek." "Doğrusu sezon başında, ozellikle Lando'nun oğrenme surecindeyken deneyimimi kullanmaya ve takıma liderlik etmeye calışacağım. Ama bu McLaren icin kesinlikle yeni bir başlangıc olacak." "Renault'da olanla oldukca benzer olacağına eminim. Nico'yla iyi bir ilişkiye sahiptim ve pistte oldukca adil şekilde yarışıyorduk. İkimiz de takımı one doğru ittik ve tum sıralama turlarında oldukca yakın olduğumuz icin pazar gunu pek cok puan kazanma şansı yakaladık." "Umarım McLaren'da da aynı olur ve biraz eğleniriz." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz, Verstappen'le Yaşadığı Rekabeti Norris'le Yaşamayı Beklemiyor