Robert Kubica, 2019 yılında karşılaşacağı zorlukların kendisini korkutmadığını soyledi. Kubica Formula 1'de 76 Grand Prix'ye katılırken, bu sure icerisinde 12 podyum ve 273 puan elde etmişti. 2008'de şampiyona dorduncusu olan Kubica, 2010 Abu Dhabi Grand Prix'de son yarışına cıktı ve gelecek sezon F1'e donecek. Gectiğimiz gunlerde 34 yaşına giren Kubica , "Bir tarafta elbette baş sezon boyunca Formula 1'de yarıştığım icin oldukca buyuk bir tecrubeye sahip olduğumu soyleyebilirim." "En iyi Formula 1 pilotlarından birisi olmak icin ne yapılması gerektiğini bildiğim icin bundan korkmuyorum. Bunun icin cok fazla calışma ve ozveri gerektiğini gayet iyi biliyorum. Elimden geleni yapmaya hazırım." "Teknik ve suruş acısından baktığımızda zaten kış testine sahip olacağız. Bu yuzden Avustralya'ya gittiğimiz zaman hazır olabilmek icin yeterli zamanımız olacak." "Sekiz yıldır Formula 1'den uzaktayım, ama 2019'da hepimiz, her şeye sıfırdan başlayacağız. Bu yuzden korkmuyorum." "İleriye bakıyorum ve neye ihtiyacım olduğunu ve ne yapmam gerektiğini biliyorum. Eğer işimi iyi şekilde yaparsam herkesin mutlu olacağına eminim." dedi. Kubica kolunun durumunun kendisi icin cok net olduğunu ve insanların şuphelerini anladığını soyledi. "Ben bunu uzun yıllardır duyuyorum, sizler de duyuyorsunuz. İnsanlar bunu yapabileceğim konusunda bana inanmakta gucluk cekiyorlar." "Tum takım yoneticileri, tum takım patronları... Ama eğer ben de bir takım patronu olsam, ben de şuphe ederdim." "Tam da bu yuzden bu yıl son derece faydalıydı cunku Claire Williams'la yaptığım ilk goruşmemi hatırlıyorum, ilk tanıştığımız zaman 'eğer herhangi bir şupheniz varsa bunu yapmamalıyız' dedim." "Her şeyden once ben, kendim bunu yapabileceğimden emin olmalıydım. Buna inandığım icin buradayım. Ama sadece bu yetmez, tum takımın bunu yapabileceğime ikna olması gerekiyordu." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Kubica: Hicbir Şeyden Korkmuyorum