Zak Brown, 2019 icin yaptıkları calışmaların olumlu ilerlediğini soylerken, Abu Dhabi'de gordukleri 2019 Renault motor planının tatmin edici olduğunu soyledi. McLaren'ın 2015 yılında başlayan duşuşu, 2018 sezonunda da devam ederken, takım sezonu altıncı sırada tamamladı ve bu yarışların coğunda Fernando Alonso'nun etkisi de vardı. Takım gelecek yılın aracı uzerinde calışmaya cok erken başladı ve gelecek daha guclu bir araca sahip olmayı umuyorlar. Brown, calışmaların oldukca iyi gittiğini soyledi. "Şu anda toparlanma surecindeyiz, McLaren'daki kadın ve erkeklere soylediğim uzere; iyi gorunmeden once iyi hissetmelisiniz. Şimdi daha harika bir iş yapıyorlar ve McLaren'ın iceriden iyi hissettirdiğini soyleyebilirim." "Gelişim calışmaları, takım calışmaları, işbirliği, iletişim ve sorumluluklar gibi geride olduğumuzu duşunduğumuz tum bu şeyler şimdi daha iyiye gidiyor. Bu yıl McLaren icin iyi bir yıl değildi, McLaren tarihi icin de iyi bir donem değildi. Şimdi geri donebilmek icin cok cabalıyoruz. Ama biraz zaman alıyor." "Yine de piste cıkıncaya ve diğerlerinin kış boyunca ne tur bir gelişim kaydettiğini gorunceye kadar kimse neler yaptığını bilemeyeceğiz. Ne tur bir gelişim olduğunu gormek icin sezon oncesi testlerini beklemek gerekiyor." "Kesinlikle bu yıl bizim icin oldukca kotu bir yıldı ve bu donem McLaren tarihi icin de kotu bir donemdi. Toparlanmaya calışıyoruz, bu zaman alıyor." McLaren, bu yıl Honda'dan Renault motoruna geciş yapmıştı. Brown, "Renault ile oldukca mutlu olduğumuzu soyleyebilirim, cok iyi bir ilişkimiz var. Gelecek yılki guc unitesinin nasıl olduğuna dair Abu Dhabi'de bilgiler aldım ve gercekten cesaret verici." "Bu yıl bize dayanıklı bir motor verdiler ve bu yuzden aldığımız karardan memnunuz. Renault'dan oldukca memnunuz. Gelecek yıl Renault motoru kullanan iki takım olmasının bize fayda getireceğine inanıyorum. Hem bize hem de kendilerine odaklanacaklar. Onlarla uzun vadeli bir gelecek icin heyecanlıyız." dedi. James Key'in kendilerine katılacağını soyleyen Brown, "James gelecek yıl bizimle birlikte olacak. Elbette şu anda bizimle calışmasını tercih ederdim. Ancak boyle olmayacağını biliyorduk. Pat Fry, Andrea Stella ve diğer tum tasarım ekibi birlikte iyi calışıyorlar. Bu toparlanma surecinin bir parcası. Doğru insanlara sahip olmanız onemli ve bu bir gecede olmuyor." dedi. Gunluk Gazeteler