Nissan e.dams takım patronu Jean-Paul Driot, Alexander Albon'ın gelecekte bir gun kendileri adına ABB FIA Formula E Şampiyonası'nda mucadele edebileceğini soyledi. Taylandlı surucu Albon, yaz aylarında ABB Formula E Serisi'nde yarışmaya başlayacak Nissan'la sozleşme imzalamış ve Sebastien Buemi'nin takım arkadaşı olmuştu. Ancak Helmut Marko, genc surucunun Formula 2'deki performansından memnun kaldı ve sezon oncesi testinden kısa bir sure once genc surucuyu bırakması icin Nissan'la goruşmeye başladı. Sonuc olarak Nissan, Albon'ın ayrılmasına izin verirken, yeni sezonda yerini Oliver Rrowland aldı. Driot, "İyi yeteneklerin ruyalarının peşinden koşmasına engel olmamalıyız." diye Tweet atarken, Motorsport.com'a verdiği demecte şunları ekledi: "Asla insanları mutlu etmek icin tweet atmam. Her zaman duşunduğum şeyler konusunda net tweet'ler atarım." "Suruculeri biliyorum, onları tanıyorum. Formula 1'e girmek isteyen son derece yetenekli bir surucunuz olduğunda sinirlenmek veya uzulmek aptalca. Onu durdurmak ve Formula 1'deki potansiyel kariyerini mahvetmek bana gore değil." "Motor sporları cok yuksek seviyede koşulan kucuk bir kulup gibidir ve her gecen yıl aynı insanları gorursunuz. Nasıl gideceğini elbette goreceğiz. Belki bir gun bizimle Formula E'ye donmekten memnun olur, neden olmasın? Albon'ın kontrat surecini de yorumlayan Driot, "Gercekten kotu bir durumdu cunku o da bizim gibi tam olarak ne yapacağını bilmiyordu, bizim gibi uzgundu." "22 yaşındaysanız, aileniz sizi deli gibi zorlar. Bazen sizi icinde olmak istediğinizden farklı bir pozisyona sokarlar." "Beni uzen şey bu. Valencia testine katılsaydı da değişen bir şey olmazdı. Sozleşmesinin sona erdirmek ve Toro Rosso'ya katılması konusunda anlaştık. Hicbir şey değişmezdi." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Nissan e.dams, Albon'ın Geri Donuş İhtimaline Kapıyı Kapatmıyor