Lewis Hamilton, Formula 1'den emekli olduğu zaman sporda gorev almasının oldukca kolay olduğunu ama kendisi icin yeni şeyler oğrenmenin daha fazla ilgisini cektiğini soyledi. Bu yıl beşinci dunya şampiyonluğunu yakalayan Hamilton, aynı zamanda Formula 1 dışında pek cok farklı şey de yaptı. Unlu moda markası Tommy Hilfiger'la olan ortaklığına daha fazla vakit ayıran İngiliz surucu, cocukların eğitimi ve korunmasıyla ilgili pek cok yardım projesine yardımcı olmak istediğini soyledi. Mercedes'in partneri Hewlett Packard Enterprises icin duzenlenen bir etkinlikte konuşan beş kez dunya şampiyonu, "Emeklilik hakkında duşunmeyi cok fazla sevmiyorum ve emeklilik havasında değilim" derken, yarışmayı bıraktıktan sonra farklı şeyler yapacağını soyledi. Hamilton, "Formula 1'in otesinde neler olacağıyla ilgili şimdilik hicbir şey bilmiyorum." "Sekiz yaşımdan bu yana yarışıyorum. Butun odak noktam bu. Formula 1 dışındaki zamanımda ne yapmak istediğimi veya neye dahil olmak istediğimi bulmaya calışıyorum." "Elbette yarışmayı bıraktıktan sonra tum bu yarışlara gelmek ve hatta belki de Toto'nun sağ kolu olmak benim icin super kolay olacak." "Ama ben yıllardır pistlerde mucadele ediyorum, burayı herkes kadar iyi biliyorum. Diğer tarafta yeni şeyler oğrenmek benim daha fazla ilgimi cekiyor." dedi. Hamilton bu yılın başlarında 2019 ve 2020 yıllarını kapsayan iki yıllık yeni anlaşma imzalamıştı. Hamilton, "2021 yılında kurallarda buyuk bir değişim olacak. Formula 1 yeni yonetimle birlikte bir değişim doneminden geciyor. Ayrıca Toto'nun uzerinde calıştığı takımlar anlaşması var. Yani gelecek hakkında kulaklarımı acık tutuyorum." "Şimdilik anlaşmamız 2019 ve 2020 yıllarını kapsıyor. Bu iki sezon oldukca ilginc olacak. Amacım bu iki yılda Ferrari ve Red Bull'a şampiyonluk kazandırmamak!" "2007 yılında Formula 1'e başladım ve şimdi Mercedes'le yedinci yılımı geciriyorum. Zamanın bu kadar cabuk akması cılgınca geliyor." "Elimden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyorum ve bu yuzden yapacak işlerim olduğunu duşunuyorum." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton, Emekli Olduktan Sonra F1'de Gorev aAlmayı Duşunmuyor