Williams Formula 1 takımının yedek pilotu Nicholas Latifi, 2019'da DAMS takımıyla Formula 2'de yarışmayı surdurecek. Kanadalı surucu, uc yıllık GP2/F2 kariyerinde şimdiye kadar iki galibiyet ve 12 podyum alabildi. 2017'yi guclu şekilde bitiren Latifi, 2018'in başında hastalığı yuzunden yeterince test yapamadı ve araca uyum sağlamakta gucluk cekti. Sezonu tek galibiyetle dokuzuncu sırada tamamlarken, toplamda uc podyum alabildi ve yeni sezonda F2'de yarışmayı surdurecek. 23 yaşındaki Williams F1 surucusu, "Bu yılki hedefim gayet net; suruculer şampiyonluğu icin yarışmak ve DAMS'ın takımlar şampiyonu olmasına yardımcı olmak istiyorum." "On tarafta savaşabilecek potansiyelimiz var ama 2018'in başında yeterince şanslı değildik. En iyi performansımızı son yarışlarda gosterdik ve umarım bu guclu formu 2019'a taşıyabiliriz." "DAMS ile yaptığım suruş sayesinde yeteneklerimi sergileme şansı yakaladım ve Williams bana guvendi. Bir yıl daha yarışacak olmak heyecan verici." dedi. Latifi'ni takım arkadaşı Alexander Albon ise gecen yıl uc pole ve dort galibiyet alarak, DAMS ile şampiyona ucuncusu olmayı başardı. DAMS'ın sahibi Jean-Paul Driot, "Nicholas'ı bir yıl daha takımda tutmak tatmin edici. Ozellikle ikinci yarıdaki performansıyla şampiyonluk icin savaşabileceğini gosterdi." "Gecmişte olduğu gibi amacımız iki şampiyonada birden şampiyonluk icin savaşmak. Bir ayağını zaten Formula 1'e atmış durumda. Albon'la yaptığımız gibi Nicholas'a tam zamanlı bir surucu olması icin yardım etmeye calışacağız." dedi. Latifi'nin 2019'daki takım arkadaşı henuz acıklanmazken, testte DAMS'ı Sergio Sette Camara test etmişti. Gunluk Gazeteler