Formula 1'in eski patronu Bernie Ecclestone, Silverstone'u satın almak icin bazı calışmalar yaptığını fakat herhangi bir anlaşma sağlanamadığını soyledi. Britanya ve Silverstone'un Formula 1'le olan anlaşması 2019 sonunda sona erecek ve eğer yeni bir anlaşma imzalanmazsa yarış takvimden duşecek. Britanya GP'nin geleceği hakkındaki soruları yanıtlayan Ecclestone, "Bir orada bir yarışa sahip olmak guzel olurdu." "Bir anlaşma yapabilirler ama sanırım harcamaları, kazancları veya bunun gibi şeyleri paylaşma konusunda bazı cozumler bulmaları gerekiyor." "Silverstone oldukca rahat. Bir ara pisti satmak isteyip, istemediklerini sordum cunku satın alabilirdim. Ama satmak istemediler ve ilgi gostermediler." "Doğrusu bir yarışa sahip olabilirdik. Ama işte boyle, satmak istemediler. Cok rahat gorunuyorlar. Caresiz değiller fakat Formula 1 yarışına sahip olmaları gerekiyor." dedi. Formula 1'in yeni sahibi Liberty Media, 2017'de F1 Live etkinliğini yaptığı Londra'da bir İngiltere GP'sine sahip olmak fikrine oldukca sıcak bakıyordu. Ancak Ecclestone, Formula 1'in başında bulunduğu sure boyunca bu seceneği araştırdığını ve bunun mumkun olmadığını soyledi. "Biz de baktık. Yaklaşık sekiz ya da 10 yıl once her şeye baktık. Cok fazla kısıtlama var, cok karmaşık bir iş." "Londra'nın merkezinde, Buckinghan Sarayı'nın etrafına konumlandırılan pist projesi hakkındaki her şeyi hazırlamıştık." "Toplantılar esnasında Westminster Şehrine ve Belediye Başkanı'na parayı bulmak zorunda olduğumuz zamanı acıklamaya calıştım ve onlara ne kadar para koymaya hazır olduklarını sordum." "İki kişinin verdiği rakam arasında 3 milyon pound vardı ve ben de 'Bu muhtemelen yapmamız gereken yuzlerce toplantının maden suyu maliyetlerini karşılar. Bunu unutmalıyız' dedim." Gunluk Gazeteler