Formula 1'de İtalya Grand Prix'sini kazanan Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel acıklamalar yaptı. İşte Vettel'in acıklamaları; "Cok duygusal. Bu pist bana cok şey ifade ediyor ve benim icin cok ozel. İlk galibiyetim buradaydı. Bu yuzden cizgiyi gectiğimde her bir şeyi hatırladım. İnanılmaz. Rekabetci olma konusunda bizim icin zor bir pistte bu sene geri geldik ve arac inanılmazdı." Vettel'in yarışın buyuk coğunluğunda kendi ile yarışmasına rağmen başlangıc yoğundu. Alman pilot, kalkışta Hamilton ve Alonso ile ilk viraja yan yana girdi; oradan Alonso lider cıktı. Vettel: "Kalkış o kadar iyi değildi. İlk viraja giderken ucumuzun yan yana gittiğini gormem biraz zaman aldı. Guvenlik aracı sonrası yarışın tekrar başlamasının ardından Alonso'yu gecebildim. Bana pek yer bırakmadı. Bu yuzden benim o tarafta olduğumu fark edip etmediğini bilmiyorum. Bugun bir kumar oynadığımızı duşunmuyorum. Kumarı dun sıralamada oynadık. İnsanlar bizim azami hızımızın cok yuksek olmadığını, viteslerimizin biraz daha kısa olduğunu ve bu yuzden duzlukte hızı kullanamadığımı gordu. Ama yarış icin rahattık. DRS olmadan Fernando'yu gecebildim ama DRS ile daha rahat olurdu. Her şeyi hesaba katınca doğru şeyi yaptık; harika bir aracımız vardı ve her zaman harika bir hızımız vardı" Hurriyet __________________