Kenan Sofuoğlu rahat durmuyor[PDT®]
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kenan Sofuoğlu rahat durmuyor[PDT®]
-
17-10-2019, 21:00:34Dunya Supersport Şampiyonu milli motosikletci Kenan Sofuoğlu, Sakarya'nın Akyazı ilcesinde yaptırdığı pistin acılışını 25 Eylul'de Supermoto Turkiye Şampiyonası yarışmasıyla gercekleştirecek. Moto2 ABD Grand Prix'inin sıralama turlarında yaptığı kaza sonucu ayağı kırılan ve yarışmalara katılamadığı icin Turkiye'de bulunan Kenan Sofuoğlu, bu sureyi antrenmanları icin ozel olarak yaptırdığı pisti yarışmalara hazırlamak icin değerlendiriyor. Milli motosikletci yaptığı acıklamada, Akyazı ilcesindeki Kuzuluk yolu uzerinde 35 donum arazi uzerinde yaptırdığı pistin, Turkiye şartlarında antrenman ve eğitim icin ideal bir calışma alanı olduğunu soyledi. Pistin şu an icin Turkiye şampiyonalarına evsahipliği yapabileceğini, uluslararası koşullara ise uygun olmayacağını anlatan Sofuoğlu, “Ayağım kırık olduğu icin Moto2'deki yarışmalara katılamıyorum. Ancak bende boş durmak yok. Antrenman icin yaptığım pisti, Turkiye Şampiyonası yapılabilecek hale getirdim. 25 Eylul'de Supermoto Turkiye Şampiyonası duzenleyeceğiz. Boylece pistin acılışını da gercekleştirmiş olacağız” diye konuştu. Sofuoğlu, pistin idari binalarının henuz yapılmadığını ifade ederek, şunları soyledi: “Pist 1300 metre uzunluğunda. İc kısmıyla dış kısmının yuksekliği 2,5 metreyi bulan ozel virajlar var. Antrenman icin cok ozel bir pist oldu. Ayrıca burada ceşitli yarışmalar ve eğitim calışmaları yapılabilir. Pisti daha cok kendim antrenman gercekleştirebilmek icin yaptırdım. Kendi imkanlarımla 2 milyon liranın ustunde harcama gercekleştirdim. Sakarya Buyukşehir Belediyesi de asfaltlamada yardımcı oldu. Tamamı bittiğinde cok mukemmel bir pist olacak.” Sofuoğlu, piste yarışmadaki guvenlik amacıyla lastik bariyerleri yerleştirmeye yonelik hazırlıkların surdurulduğunu sozlerine ekledi. Hurriyet __________________