2007 ve 2010 Dunya Supersport Şampiyonu, Red Bull Sporcusu Kenan Sofuoğlu bu sezon ne kadar iddialı olduğunun sinyallerini ilk yarışında verdi. Kenan Sofuoğlu, Kawasaki Deltafin Lorenzi takımıyla katıldığı Dunya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı olan Avustralya koşusunu birincilikle tamamladı. Avustralya'daki Phillip Island Pisti'ndeki yarışa, ilk cizgideki 4. sıradan başlayan Sofuoğlu, 15 turluk mucadeleyi 9. tura kadar bulunduğu sırada surdurdu. 10. turda hamle yapan Sofuoğlu, ucuncu sıraya gecti ve 11. turda Fransız Fabien Foret'ten liderliği ele gecirerek yarış sonunda damalı bayrağı ilk goren sporcu oldu. Kenan Sofuoğlu, bu sonucla 1,5 yıl aradan sonra donuş yaptığı Dunya Supersport Şampiyonası'na birincilikle başlamış oldu. Ote yandan Fransız Fabien Foret'in ikinci sırada yer aldığı yarışmada, Avustralyalı Broc Parkes ucuncu oldu. Sofuoğlu'nun takım arkadaşı Guney Afrikalı Sheridan Morais ise 6. sırada kaldı. Sezonun ilk yarışının ardından genel klasmanda da Sofuoğlu, 25 puanla birinci sırada yer alırken, 20 puan elde eden Foret ikinci, Parkes de 16 puanla ucuncu sırada bulunuyor. Kenan Sofuoğlu, yarış sonrası duygularını, "Moto2'de yaşadığım kotu sezondan sonra boyle bir zafere ihtiyacım vardı. Kawasaki ile tekrar buraya donme kararı almak benim icin zordu ama dunya şampiyonluğunu kazanmak istiyorum. Yarışı cok da kolay kazanmadım. 11. turda atak yaparak birinciliğe cıktım. Amacım 10 tur bekleyip, kalan turlarda tempoyu artırmaktı ve yarış tamamen benim istediğim gibi gelişti. Yarışın kısa olduğunu biliyordum ve 5 tur kala tırmanışa gecerek liderliği ele gecirdim. Sezonun ilk yarışını kazandığım icin cok mutluyum" şeklinde dile getirdi. Dunya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ikinci ayak koşusu 1 Nisan'da İtalya'daki Imola Pisti'nde yapılacak.
TurkiyeF1.com __________________
Kenan Sofuoğlu SS'e zaferle dondu
Spor Haberleri0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Kenan Sofuoğlu SS'e zaferle dondu