Jean-Eric Vergne, ilk Formula 1 sezonunda kendisini Red Bull koltuğu icin mucadele ediyor hissetmediğini soyledi. Gecen sene Formula 3.5 Şampiyonası'nda ikinci olan Vergne, bu sene Red Bull'un kardeş takımı Toro Rosso'ya katıldı ve şu anda Daniel Ricciardo ile takım arkadaşı. Bu sene başlarında Red Bull Takım Patronu Christian Horner, takımda bir koltuk boşalması halinde Toro Rosso pilotlarından birini tercih etmelerinin gayet doğal olacağını belirtmişti. Avustralya GP'de konuşan Horner: "Genclik uzerine bir politikanız varsa ve bu genclik politikası gercek yetenekler ortaya cıkarıyorsa ve bu yetenek, Sebastian Vettel'in gosterdiği gibi heyecan verici ise, dışarıdan birine bakmak yerine kendi icinizden gecim yapmak mantıklı ve anlamlı olanıdır." Vergne ise ilk olarak bu sene Toro Rosso ile elinden geleni yapmaya odaklandığını; Ricciardo ile Red Bull koltuğu icin mucadele etmediğini ifade etti. Vergne: "Bazıları bizim Red Bull koltuğu icin mucadele ettiğimizi soyleyecektir. Ama şu anda durumu boyle gormuyorum. Toro Rosso adına yarışıyorum ve aracın, puan adayı olmasına yardım etmeye calışıyorum" "Onun onunde ama 15. olmak ilgimi cekmiyor. Daha hızlı bir araca sahip olduğum anlamına geliyorsa, onun arkasında 4. olmayı tercih ederim. Onun arkasında olmak mı dedim? Yo, hayır. Bundan hoşlanacağımı sanmıyorum (guluşmeler). Sadece on tarafta mucadele kısmı doğru. Geri kalanı unutun" TRF1.net __________________