Carlos Sainz, yeni takımı McLaren'ın kendisine yapmış olduğu sunumla, takımın iyileşme yolunda ne yapması gerektiğini bildiği konusunda ikna olduğunu soyledi. MCL33'te temel bir aerodinami sorunu yaşayan McLaren, gelecekte benzer sorunlarla karşılaşmamak icin yeniden yapılanma surecine gitti. Takım bu sene pist ustunde bir iyileşme gosteremese de, Sainz gelecekte nasıl daha iyi olabileceklerini bildiklerini soyledi. Bugunku OnePlus 6T McLaren akıllı telefon lansmanında konuşan Sainz, "Kimsenin sıkıntıdan kafasını kaşıdığını gormuyorum." "Neler olduğuna, neden olduğuna ve nasıl gelişeceğimize dair hemen hemen acık bir goruşleri var." "Oraya gider gitmez, neler olduğuna dair bana bir sunum ve acıklama yaptılar. Bu acıdan zihinlerinin net olması cok olumluydu. Guclu bir liderliğe sahipler ve nereye doğru gideceğimizi goruyorlar. Oraya gider gitmez bunları gormem hoş oldu." dedi. Sainz, McLaren'ın gelecek sene doğrudan zirve mucadelesine giremeyeceğinin farkında ancak uzun vadede iyileşme konusunda potansiyellerinin olduğunu duşunuyor. Sainz, "Yapılanlar gelecek sene işe yarayacak mı yoksa yaramayacak mı bilmiyorum. Bir yonumuz olduğunu, bu konuda analizler olduğunu biliyoruz. Biraz zaman alacak. Diyebileceğim tek şey bu." "Bir gecede her şey duzelmeyecek. Onumuzdeki yılları iceren bir surec olacak ancak bu surecin bir parcası olacağım icin mutluyum." "Bu takımla gurur duyuyorum. Onlara yardımcı olabileceğimi ve onlarla gelişebileceğini duşunuyorum." dedi. Sainz, takıma gelmeden once takım icerisinde morallerin bozuk olmasından endişe duyduğunu ancak takıma geldiğinde tam tersini gorduğunu soyledi. Sainz, "Muhtemelen buraya gelirken zihnimin arka planında, bu senenin bir an once bitmesini ve gelecek senenin bir an once gelmesini uman bir takım olacağını duşunuyordum." "Buna rağmen kasım ve aralık ayında tamamen zinde bir takım gordum. Herkes gelecek sene yarışma konusunda istekli. Şu anda bile bunu gorebiliyorsunuz." "Takım icerisindeki herkes enerji dolu. Herkeste bunu hissedebiliyorsunuz." "Buraya bataryalarım tamamen dolu yani enerji dolu bir şekilde geldim. Buradakileri gorunce Woking'de daha cok gelmek istedim. Gelecek sene yarışmadan once her şeyi yapmış olduğumuzdan emin olmak istiyorum." dedi. McLaren'ın tekrar kazanabilmesi icin her şeye sahip olup olmadığının sorulması uzerine Sainz, "Takımın bu konuda her turlu aracı var ancak yine de Mercedes'in herkes karşısında daha yukarıda bir cıtaya sahip olduğunu duşunuyorum." "Şu anda Mercedes olmayan tum takımlar yakalama modunda. Onlar, F1'deki tum takımlar icin yeni bir cıta belirledi. Şu anda onlar gibi calışmak ve onların seviyesinde performans gostermek inanılmaz." "Bu yuzden cok fazla acele yok. McLaren'ı iyileştirmek, ilk başta orta grupta sağlam bir yere getirmek ve ardından sonraki adımı atmak icin bir adanmışlık var. Kısa ve orta vadede planımız boyle." "Umarım bir gun bu takım, eskiden ait olduğu yerlere doner ve ben de burada olurum." dedi. Gunluk Gazeteler