Robert Kubica, 2019 F1 sezonu icin yapılan değişikliklerin kendisi acısından "tam zamanında" geldiğini duşunuyor. Kubica, 2011'de gecirdiği kazanın ardından 2010'dan bu yana ilk defa gelecek sene F1'de mucadele edecek ve Williams'ta George Russell'ın takım arkadaşı olacak. Gelecek seneki araclarda yeni kanatlar, fren kanalları ve bargeboard kanatları yer alacak. Aracların birbirlerini daha yakın takip edebilmeleri icin aerodinamik acıdan bir miktar sadeleşmeye gidilecek. Motorsport.com'a konuşan Kubica, "Yarışlarda, F1'de cok fazla deneyime sahibim. Bu acıdan ust duzey F1 pilotu olmak icin neye ihtiyacım olduğunu biliyorum. Bundan korkmuyorum." "Cok fazla calışma ve adanmışlık gerektirdiğini biliyorum. Buna hazırım." "Teknik acıdan, suruş acısından Abu Dhabi testlerinde durumu gorduk. Ardından kış testleri gelecek. Avustralya'ya kadar hazır olmak icin yeterli zamanımız olacak." "Sene sonunda testlere geldiğinizde, aracı ve lastikleri bilen pilotlarla kıyaslama yapmak zordur." "2019'da herkes sıfırdan başlayacak. Bu yuzden 8 senedir ayrı olduğum icin korkmuyorum. Gelecek icin sabırsızlanıyorum. Ne yapmam gerektiğini ve beni nelerin beklediğini biliyorum. İşimi iyi yaparsam, herkesin mutlu olacağından eminim." dedi. Kubica, gecen sene sonunda da Williams'la yarış koltuğu icin anlaşmaya yaklaşmıştı ancak takım onun yerine Sergey Sirotkin'i secti. Kubica, "Deneyim kazandıkca, kendinize olan guveniniz daha cok artıyor ve durumu daha iyi okuyabiliyorsunuz." "2018 ocak ayında bir bakıma hazırdım ancak bu bekleme suresi daha cok oğrenmemi sağladı. Testlerde F1 aracını surmek yardımcı oluyor ancak yine de her şeyi oğrenemiyorsunuz." "Bu acıdan sene başında belli şeyleri keşfetmem gerekecek. Oğrenmekten ziyade keşfedeceğim cunku yeni aracları surerken pilotlar aracları, yeni lastikleri ve yeni sistemleri keşfederler." "Benim icin mukemmel bir zaman. Bu yuzden bunun icin zorlamaya karar verdim. Hazır olduğumu hissediyorum. Ancak gercekci olmanız lazım. Kolay olmayacağını biliyoruz." "Formula 1'e donuş benim icin buyuk bir mucadeleydi. Artık pist ustunde benden beklenen sportif başarıyı elde etmem daha da buyuk mucadele olacak." "Ancak korkmuyorum. Hazırım ve heyecanlıyım. Bu bana bu sene yaptıklarımın ardından ekstra motivasyon ve kararlılık sağlıyor." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- 2019 F1 Değişikliklerinin Zamanlaması, Kubica Acısından Mukemmel Oldu