Carlos Sainz Jr, 2019 yılında hedeflerinin orta grubun lideri olmak olduğunu ama bunu gercekleştirebileceklerinden emin olmadığını soyledi. McLaren uzun suredir yarış veya podyum kazanamazken, son yıllarda orta grubun ortasında veya sonunda mucadele edebildi. Gecen sezon başlangıcta orta grubu lider goturse de, sezon ilerledikce Renault, Haas ve Force India gibi rakiplerinin gerisinde kaldı. Takım sezonu altıncı sırada tamamlarken, yeni sezonda gecen yıl Renault'da yarışan Carlos Sainz Jr ve Lando Norris'le mucadele edecek. Sainz, McLaren'ın 2019'da rekabetci bir araca sahip olup olmayacağı sorusuna şoyle yanıt verdi: "Rekabetci bir arac mı? Rekabetci olarak adlandırdığınız şeyin ne olduğuna bağlı." "Eğer rekabetciden kastınız dunya şampiyonluğu icin savaşmaksa, bugun podyum savaşı vermemiz icin bile erken olduğunu duşunuyorum." "Diğer tarafta rekabetci bir aractan kastınız orta grubun lideri olmak anlamına geliyorsa, o zaman evet. McLaren'ın hedefi bu. Gelecek yıl yapacağız demiyorum, ama hedefimiz bu ve sanırım gercekci bir hedef. Bu hedefe ulaşmaya calışacağız." McLaren'ın 2019'da Red Bull'un 2018 aracının bazı kısımlarını kopyalayacağı soyleniyor. Sainz, "Takımın bir şasiyi kopyaladığını soylemek her zaman ici basittir. Eminim ki McLaren'ın tum takımlardan aldığı bazı fikirler var, ama Formula 1 ve yarıştığım diğer tum kategorilerde durum aynı." dedi. Sainz, Renault'nun muşteri motorunu kullanacak olmalarına rağmen eşit motor olacaklarından emin. "Motor aynı ve aracı test ettiğimde Renault ile aynı olduğunu kanıtlayabilirim. Yani beni rahatsız etmiyor." "Renault'nun kendi aracına koyduğuyla aynı ekipmanları verdiğini duşunuyorum. Gelecek yıl en iyi ekipmanlara sahip olmama ihtimali beni rahatsız etmiyor." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz, McLaren'ın Orta Grubun Lideri Olabileceğinden Emin Değil