McLaren'dan Lando Norris, 2019 sezonunda Carlos Sainz Jr'ı tum yarışlarda gecmek istediğini soyledi. Son iki sezonda Fernando Alonso ve Stoffel Vandoorne ile yarışan McLaren, 2019 sezonunda Carlos Sainz Jr ve Lando Norris ikilisiyle yarışma kararı almış. Sainz, 2015'ten bu yana Formula 1'de yarışıyor ve daha once hem Toro Rosso hem de Renault'da calıştığı icin farklı araclarda onemli deneyimler kazandı. Norris ise 2017'de McLaren'a katıldı ve henuz F1'de yarışma deneyimine sahip olmamasına rağmen, hem gecen sezon hem de bu sezon Formula 1 aracını test etti. Norris, yeni takım arkadaşıyla ilgili şoyle konuştu: "Benim icin en mukemmel hedef, her yarışta ve her sıralama turlarında Carlos'u yenmek olacak." "Şu an icin gercekci bir hedef değil, ama elimden gelenin en iyisini yapacağım ve hazırlanabilmek adına mumkun olduğuna cok calışacağım." "Her sezon yeni bir seriye katılıyorum ve genelde takım arkadaşım o seride ya bir sezon ya da iki sezon yarışmış oluyor. Oysa Carlos Formula 1'deki beşinci yılını gecirecek ki, bu buyuk bir fark." "Daha once hic yarışmadığım bazı pistler var. Mesela Singapur, Montreal ve Melbourne var. Ayrıca Formula 1 aracının direksiyonunda hızlı olmanızın kolay olmadığı Monaco gibi pistler de var." "Yine de evet, amacım onu yenmek, onu gecmek istiyorum. 2019'da hedefim bu olacak." Norris bu yıl Formula 2'de mucadele etti ve şampiyonluğu George Russell'a kaybetti. Bu yıl Formula 2'yi ilk uc sırada tamamlayan Russell, Norris ve Alexander Albon'ın ucu birden 2019'da Formula 1'de yarışacak. Norris, "George'un Formula 1'de olması benim ustumdeki baskıyı azaltacağını duşunmuyorum. Aksine karşılaştırılacağınız başka bir isim daha olması daha fazla baskı yaratıyor." "Eğer gercekten iyi bir iş yaparsa ve bazı alanlarda beni yenerse, o zaman benim icin pek de iyi olmaz." "Eğer tek caylak ben olsaydım, takım arkadaşımdan başkasıyla karşılaştırılmazdım ve benim icin daha kolay olurdu. Gercekten kotu bir iş yapsam bile kahraman olabilirdim." "Ama onun Formula 1'de olması iyi bir şey ve gelecek yılki yarışlar icin sabırsızlanıyorum." dedi. Norris yine de en cok Sainz ile karşılaştırılacağını soyledi ve ekledi: "Diğer caylaklarla bazı noktalarda karşılaştırılacağım. Ama kendinizi her alanda karşılaştırabileceğiniz tek kişi takım arkadaşınızdır. Bu yuzden benim acımdan kıyaslama yapabileceğim en iyi kişi Carlos." "Eğer caylaklardan birisi, birkac yıldır gridde olan diğer suruculeri yeniyorsa o zaman cok iyi bir iş yapmış olacak. Yine de takımlardaki durumlar farklı olduğu icin onları karşılaştıramazsınız." Norris, henuz cok genc bir surucu olduğunu soyluyor ve ekliyor: "Formula 1'de uzun bir kariyere sahip olmayı umuyorum. Oğrenmem gereken cok şey var. Mukemmel bir pilot değilim. Kendi uzerimde calışmam gereken cok şey var. Sanırım cok genc bir surucu olduğum icin zamanım olacak. Bu surecte cok şey oğrenmeye calışacağım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Norris, 2019'daki Tum Yarışlarda Sainz'ı Gecmek İstiyor