Felipe Massa, Formula E'deki mucadelenin cok yakın olduğunu soylerken, Formula 1'de durumun farklı olduğunu soyledi. Formula 1'de 2014'ten bu yana sadece Mercedes, Ferrari ve Red Bull takımları zafer alabildi ve beş yıllık surecte Mercedes dışında şampiyonluk alan başka bir takım olmadı. McLaren, Williams, Lotus ve Force India bu surecte podyuma cıkmayı başardılar, ancak hicbiri galibiyet almayı başaramadı. Diğer tarafta Formula E'de ilk gunden bu yana hemen hemen tum takımlar galibiyet aldı ve her sezon farklı bir isim dunya şampiyonu oldu. 2017 sonunda F1'den emekli olan Felipe Massa, 2018/19 sezonunda Venturi takımıyla Formula E'de mucadele edecek. Massa, "Formula E'de işleri tam olarak ilginc kılan şey ki, bunun benimle de gercekleşmesini umuyorum, pek cok surucunun yarış kazanmasının mumkun olması. Pek cok surucu şampiyonluk icin savaşabilir veya şampiyon olabilir. Formula 1 boyle değil." "Formula E'deki araclar, Formula 1'deki araclara kıyasla cok daha yakın gorunuyor. Bu da mucadelenin daha yakın gecmesini sağlıyor." "Bu seride yarışmayı sectim cunku birden fazla yıl yarışabilirim. Uc yıl boyunca bana yarışma teklif ettiler. Birkac yıl daha yarışıp, kariyerimi bu şekilde tamamlamanın tadını cıkartacağım. Hayatım boyunca yaptığım gibi sadece eğlenmek istiyorum." dedi. Massa her ne kadar farklı motor sporlarında yarıştığı icin tecrubeli de olsa, pek cok anlamda caylak suruculerden birisi olacak. "İlk sezonum olacak ve Monaco haric pek fazla pist bilmiyorum. Zaten oranın da sadece yarısını biliyorum." "Ayrıca aracların batarya sistemini de anlamak gerekiyor. Onları en mukemmel şekilde nasıl kullanabileceğinizi, ozellikle de yarışta anlamak zorundasınız. Bataryayı ne zaman koruyup, ne zaman kullanmanız gerektiğini anlamalısınız. İlk yarışta ne kadar şey oğrendiğimi ya da neler oğrenebileceğimi goreceğiz. Ama aracın direksiyonunda gecirdiğim ilk testlerde cok şey oğrendim." "Testler gayet iyiydi ama yarışlar şimdi başlıyor. Onemli olan da bu." Gunluk Gazeteler