Fernando Alonso, Formula 1'de mucadele ettiği pilotlar arasında en buyuk rakibinin Michael Schumacher ve Lewis Hamilton olduğunu soyluyor. İspanyol pilot, 2005 ve 2006 yıllarında dunya şampiyonluğuna ulaşırken, kariyeri boyunca pek cok onemli isimle mucadele etmişti. Lewis Hamilton, Jenson Button ve Kimi Raikkonen'in takım arkadaşlığını da yapan İspanyol surucu, ozellikle Renault donemindeki performansı/başarılarıyla cıkış yakalamıştı. Kariyeri boyunca Minardi, Renault, McLaren ve Ferrari icin yarışan Alonso, en buyuk rakiplerinin kim olduğunu ve kimlerle takım arkadaşı olmak istediğini acıkladı. "Sanırım Hamilton'dı. Vettel'le hep farklı araclarda olduğumuz icin asla bir rekabet olmadı. Belki de kendi gunundeki bir Schumacher de en buyuk rakibim olabilir." "2006'da emekli olup donduğu zaman Mercedes şimdiki kadar iyi değildi ve daha gerideki pozisyonlar icin savaştı. Bu yuzden Schumacher ve Hamilton olduğunu soyleyebilirim." "Birisiyle takım arkadaşı olmak isteseydim, o zaman sanırım Ayrton Senna veya Alain Prost'u secebilirdim, onların nasıl calıştığını gormek isterdim. En iyilerle calışmak istersiniz cunku kendinizi test eder ve mumkun olduğunca şey oğrenebilirsiniz." İspanyol surucu son galibiyetini 2013 İspanya GP'sinde almıştı. 2013'te aldığı son zaferin İspanya'da gelmesini değerlendiren Alonso, "Bu harika bir yarıştı. Hedefimiz galibiyet değildi ancak başardık. Cok fazla aşınma vardı, pazar gunu aracımız cok iyiydi. Kendi evimde yarış kazanmak inanılmazdı ve bunu bir Ferrari ile yapmak daha ozeldi." "Bu benim son zaferim mi bilmiyorum, ama eğer son zaferim olacaksa bunun İspanya'da olmasından memnuniyet duyuyorum." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: F1'deki En Buyuk Rakiplerim Hamilton ve Schumacher'di