Daniel Ricciardo, 2018 Formula 1 sezonunun ozellikle 2. yarısında yaşadığı talihsizliklerin ardından uykusuz geceler gecirdiğini soyledi. Gelecek sene Renault adına yarışacak olan Avustralyalı surucu, Monaco GP'de kazandığında şampiyonada 3. sıraya kadar yukselmişti ancak sezonun 2. yarısında yaşanan art arda sorunların ve yarış dışı kalmaların ardından Ricciardo, oldukca uzak bir şekilde 6. olabildi. Ricciardo, "Tabii ki bu sene cok şey oldu. Belli noktalarda beni etkilemediğini duşunursem saflık yapmış olurum." "Belli bir yarışı işaret edip, 'şu yarışta kafamda cok şey donduğu icin kotu performans sergiledim' diyemem." "Bu tur sorunlar her zaman kafanızı kurcalar. Bu durumlarda bazen, gece 8 saat uyumak yerine 6 saat uyursunuz. Bunun birikmesi sonucu refleksleriniz yavaşlayabilir." "Bunu bir bahane olarak sunmak istemiyorum ancak belli seviyede bana etkisinin olduğundan eminim." "Ancak bu kazandığınız deneyimlerin bir parcası. Cok fazla mekanik sorunla yarış dışı kalmamın son bulacağını ya da bir daha anlaşma yapmak zorunda kalmayacağımı duşunmuyorum." "Tum yaşananlardan ders cıkarmaya, hangi alanlarda daha iyi suruş yapabileceğimi bulmaya calışacağım." dedi. Ricciardo'nun RB14'u Amerika ve Meksika yarışlarında art arda sorun yaşarken Meksika'da takımın diğer pilotu Max Verstappen kazanmıştı. Ricciardo, o donemlerde artık koltuğunu bırakmak icin sabırsızlandığını ancak ekibinin de bu yaşananlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını soyledi. Ricciardo, "Gozler onunde olan, arac icerisinde olan benim ancak ozellikle garajdaki elemanlar calışan insanlar. Onların da yaşananlar sonucunda kalbi kırıldı. Yarış hafta sonunda benden cok olmasa bile saatlerde arac uzerinde calışıyorlar." "Bazen aractan cıkıp bir yerlerde saklanmak istedim. Ancak ne yazık ki coğu zaman, kalbimin nerede olduğunu biliyordum ve onları duşundum." "Meksika zordu. Art arda ikinci kez sorun yaşıyorduk ve oldukca acımasızdı. O an hepimizin aynı pozisyonda olduğunu ve birbirimize sarılmamız gerektiğini hissettim." "O an 'Canınız cehenneme, lanet olsun!' demedim. Hepimiz yaralıydık ve bu hicbirimizin hatası değildi. Yaşananlar sonucunda kalp kırıklığı ile garajda ağlayan adamlar vardı." dedi. Gunluk Gazeteler