Oliver Rowland, Nissan e.dams takımıyla Formula E'de yarışması yonunde anlaşmasının ardından artık F1'de yarışmayı hedeflemediğini soyledi. 2015'te Formula Renault 3.5'ta şampiyon olan ancak 2017 Formula 2 sezonunu 3. sırada tamamlayan Rowland, 2018'de Williams'ın test pilotluğunu yapmış, bu kapsamda Hungaroring testlerine cıkmıştı. Rowland, bu hafta sonu başlayacak 2018 - 2019 Formula E şampiyonasında Nissan e.dams takımı ile mucadele edecek. Motorsport'a konuşan Rowland, "Artık boyle bir hedefim olduğunu duşunmuyorum." "Formula E cok iyi bir yon olacak. Gittikce buyuyor. Heyecan verici bir spor. Pilotların yaş ortalaması 22 civarında. Dunyanın en iyisi." "F1'de olağan ustu insanlar var ancak tum grid aynı değil. Formula E'deki pilotların başardıklarına bakın. Coğu F1'de olmayı hak eden pilotlar." "Bu yuzden artık F1'e odaklanmıyorum. Nissan ile buyuk bir fırsata sahibim. Uzun vadeli bir anlaşma olabilir. Bu yuzden artık Formula 1'de pek işim kalmadı." dedi. Rowland, Alexander Albon'un Toro Rosso ile Formula 1'e gecmesinin ardından son anda takımla anlaştı ve yeni aracla sadece bir gun test yapabildi. Rowland, "Baskı kendimden gelecek. İyi iş başarmak istiyorum." "Bu normal bir şey. Ben yarış pilotuyum. Oraya gidip 10 ya da 11. olmak istemiyorum. Oraya gidip iyi isimlerle savaşmak istiyorum." "Ancak takım bana uzerimde baskı olmayacağını soyledi." dedi. Nissan'la anlaşmadan once 2019 planlarının ne olduğunun sorulması uzerine Rowland, "Durust olmak gerekirse emin değilim." "2018 yılı, acıkcası Manor/Ginetta LMP1 projesi nedeniyle karmaşık gecti." "Onlarla yarışmak icin anlaşma imzaladım. Profesyonel bir anlaşmaydı ve benim icin iyi bir adımdı. Ancak arac hazır değildi ve her şey karıştı." "Bu da bir nevi başka bir şey yapmamı engelledi. WEC super sezonu ile başka bir şey bulmak zordu." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rowland, Formula E'ye Katılmasının Ardından F1 Hayalinden Vazgecti