Rus surucu Sergey Sirotkin, Jerez'de Audi ile katıldığı DTM testinin ardından ilk deneyimini anlattı. Jerez'de gercekleştirilen DTM testi, pazartesi gunu başladı ve carşamba akşamı sona erdi. Audi ile piste cıkan isimelr arasında 2018 sonunda Formula 1 koltuğunu kaybeden Sergey Sirotkin de vardı. Sirotkin, WRT Audi ile piste cıktı. Sirotkin şoyle konuştu: "Bu benim icin tamamen yeni bir deneyimdi. Daha once hic DTM aracı kullanmadım ya da bu tarz bir aracta mucadele etmedim. Cocukken DTM'i izlerdim ve aracı kullanmak gercekten ilgincti." "Oldukca karmaşık bir aractı. Yoğun bir gun oldu. Sabah birkac seans yaptık. Aracı anlamak icin daha fazla zaman gerekiyor." "Kontrol acısından bakarsak, DTM'e en yakın olanı Formula 3 aracı gibi gorunuyor. Daha fazla downforce ve nispeten biraz daha az guc var. Acık tekerlekli sınıflardan sonra yeni bir aracı surmek ve başta lastikler olmak uzere aracı anlayabilmek beni en rahatsız eden şeylerdi. Adaptasyon sorunu yaşadığımı soyleyemem." "GT araclarıyla kıyaslandığında aracta bu kadar yuksek downforce olması beni şaşırttı." Sirotkin, gelecek yıl SMP Racing'in desteğiyle Audi adına mucadele edebilir. "WRT-Audi ile hemen karşılıklı bir anlayış yakaladık. İlginc bir programımız vardı. Kısa ve uzun suruşler icin farklı ayarlar denedik. Doğrusu her zaman net ve yardım etmeye acık olan tum muhendislerle iletişim kurmak guzeldi." Gunluk Gazeteler