Carlos Sainz Jr, McLaren MCL33'le yaptığı ilk testin ardından Fernando Alonso ile birbirlerine sesli mesaj gonderdiklerini soyledi. Carlos Sainz Jr, bu yıl Renault adına mucadele ederken, yeni sezonda McLaren'a geciş yapacak ve Lando Norris'in takım arkadaşı olacak. Sainz, McLaren'la ilk kez Abu Dhabi testinde piste cıktı ve gun boyunca cok sayıda tur attı. Vatandaşı ve yakın arkadaşı Fernando Alonso ile testle ilgili mesajlaştıklarını soyleyen Sainz, "Birbirimize aracın testteki dengesiyle ilgili sesli mesajlar yolladık. Aracın Renault ya da diğer şeylerle karşılaştırıldığında nasıl olduğuyla ilgili konuştuk." "Masaya oturup takımın gittiği yon ya da takımın durumuyla ilgili konuşmadık. Ama birbirimize sesli mesajlar gondererek, aracın dengesini değerlendirdik, aracla ilgili beğenip beğenmediğimiz şeyleri konuştuk." "Şu an icin size soyleyeceğim tek şey bu. Muhtemelen onumuzdeki iki hafta icerisinde İspanya'da onunla goruşeceğiz. Birkac ses kaydına kıyasla daha ayrıntılı şekilde konuşacağımızı tahmin ediyorum." dedi. MCL33'un zayıf yanlarının hemen ortaya cıkıp cıkmadığı sorusuna Sainz, "Hayır, hemen dikkatimi ceken bir şey yoktu." yanıtını verdi. Sainz, McLaren'ın testlerde cok buyuk bir enerji ve iyimserliğe sahip olduğunu ve bunun da kendisini şaşırttığını soyledi. "Doğrusu akıllarında belki de 'Sezon bitse de gitsek' diye duşunen calışanlar olacağını duşunmuştum. Ama karşımda Kasım/Aralık ayı olmasına rağmen enerjik bir ekip buldum." Alonso'nun gidişini de yorumlayan Sainz, "Eğer bir fan olsaydım ve yarışları evden seyretseydim, sıkılırdım cunku hep Fernando'yu izlemekten hoşlandım. Formula 1'de onu izlemek icin televizyonu acardım." "Gelecek yıl Fernando ile savaşamamak garip olacak. İlk yarış bu acıdan kesinlikle farklı olacak. Uzuntu ve biraz sinirli hissediyorum, ama o benim arkadaşım. Mutlu olduğu yerde vakit gecirmesini isterim." "Birlikte mucadele ettiğimiz bu dort yıl boyunca, dunyanın en iyisine karşı savaştım. Bu yuzden bir gun zafer icin yarışacaksam, bunun icin hazırım." dedi. Sainz, 2018'i ise şoyle yorumladı: "Zor fakat genel anlamda iyi bir yıldı. Kariyerim icin olumlu bir sezondu. Renault'da yarıştım ve beni McLaren'a goturecek deneyimimi kazandım. Elbette rakamlar biraz farklı olsun isterdim." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz, MCL33'le İlk Testinin Ardından Alonso ile Mesajlaşmış