Ducati MotoGP fabrika takımı surucusu Danilo Petrucci, Jorge Lorenzo'nun aksine Andrea Doizioso ile gergin bir ilişkiye sahip olmak istemediğini soyledi. Petrucci, 2019'da Honda ile anlaşma imzalayan Lorenzo yerine Ducati fabrika takımına geciş yapacak ve Valencia'daki sezon sonu testinde yeni takımıyla ilk gercek suruşunu yaptı. Jerez testinde Dovizioso'nun onunde yer alan Petrucci, nispeten iyi bir başlangıc yapmış oldu. Lorenzo-Dovizioso ikilisi, geride kalan iki yıllık surecte pek de parlak bir ilişkiye sahip olmadılar ve son olarak Sepang hafta sonunda Lorenzo'nun yarışa katılmama kararı uzerinden tartışma yaşadılar. Ancak Petrucci, Lorenzo'nun yerini almasına rağmen Dovizioso ile iyi bir ilişkiye sahip olmak istediğini soyledi. "Dovizioso ile oldukca iyi bir arkadaşlığımız var ve ona kişisel anlamda buyuk saygı duyuyorum. Bir surucu olarak ona karşı buyuk saygım var. Onun verilerini gorebiliyorum, biliyorum, oyle olmak istiyorum." "Bu kış birlikte antrenman yapacağız, son derece acık şekilde konuşuyoruz ve birbirimize duşman olmak istemiyoruz. Garajda birlikte calışmak istiyoruz. Bu sayede takım icerisinde harika bir huzur ve atmosfer olabilir. Coğu zaman garajda benim yanıma gelebilir ve ben de onun yanına gidebilirim." "Ona yardım etmekten gurur duyuyorum. Rekabetci olabilmesi icin yanında guclu bir surucuye ihtiyac duyuyor. Bu yuzden gelecek yıl beni kendi yanında istediği icin mutluyum." Dovizioso, yeni takım arkadaşının takıma vereceği katkıyı yorumlamanın zor olduğunu anca kişisel ilişkilerinin iyi olduğunu soyledi. Dovizioso, "Bilirsiniz, bir değişim yapıyorsanız artıları ve eksileri hep vardır." "Takımda Lorenzo gibi bir şampiyona sahipseniz, bu her zaman icin ozel bir şeydir. Ama aynı zamanda bazen puan kaybetmenize neden olan sonuclara da yol acabilir." "Danilo ile birlikte Malezya'da daha cok calışmaya başlayacağız. Ama zaten aramızda iyi bir ilişki var ve ceşitli ayrıntılar uzerinde konuşmak bizi mutlu ediyor." "Elbette bu tarz bir ilişki iyi cunku gelişmek icin ayrıntılara odaklanabiliyorsunuz. Bu şekilde calışabilmek her ikimiz icin de faydalı." dedi. Gunluk Gazeteler