Avrupa Formula 3 Takımı Van Amersfoort Racing, Sophia Fleorsch'in Macau Grand Prix'de gecirdiği kazanın ardından aractan kopan parcaların hırsızlar tarafından calındığını ve yakın zamanda polislerin bu parcaları geri aldığını soyledi. Takım patronu Frits van Amersfort, Motorsport.com'a verdiği demecte Alman pilotun Macau'daki korkunc kazanın ardından aractan kopan on kanat ve motorla ilgili bazı parcaların, hırsızlar tarafından pistten cıkartılıp eBay'da satışa sunulduğunu soyledi. Van Amersfoort, "Bizi bir arkadaşımız bilgilendirdi ve ben de 'On kanadın hayatta kalması inanılmaz!' dedim ve sonrasında polise haber verdik. Parcaları bizim icin geri aldılar." "Bunlar asla unutamayacağımız birkac gundu." dedi. Ote yandan kaza sonrası iyileşme sureci devam eden Floersch, onumuzdeki sezon VAR ile DTM'in destek serisi olan F3'te yarışmaya devam edeceğini doğruladı. Floersch, "Yeni adıyla Formula 3 benim icin mukemmel bir yarış serisi. Arac harika ve genc suruculere yeni şeyler oğrenme fırsatı veriyor. Kendimi takım icerisinde rahat hissettiğim icin VAR'la yarışmaya devam etme fikri hoşuma gidiyor." "Formula 3 tecrubem olmadığı icin kolay değildi ama bana cok şey oğretti. Şimdi bunu başarıya donuşturmek istiyorum." dedi. Omurgasının kırıldığı Macau kazasıyla ilgili Floersche, şunları soyledi: "Kazanın videosunu ilk kez izlediğim zaman biraz, gercek dışı olduğunu hissettim." "Elbette şanslı olduğumu biliyorum ve aynı zamanda Dallara'ya bu guvenilik arac icin minnettarım." "Yarın zamanda antrenmanlara başlayabilirim. İlk bahara doğru da kokpite donebilmeyi umuyorum." Van Amersfoort ise Floerssch'le ilgili şoyle dedi: "Son derece iyi calışıyor ve iyi bir ruh haline sahipti. Umarım onumuzdeki ay simulatorde yavaş şekilde calışmaya başlayabilir." Gunluk Gazeteler