Lewis Hamilton, henuz zirve performansında olmadığını ve yeni rakipleri Max Verstappen ve Charles Leclerc'i yenebilmek icin performansını daha da yukseltmesi gerektiğini soyledi. Leclerc, 2019 yılında Ferrari'de Kimi Raikkonen'in yerini alacak ve İtalyan takımda Sebastian Vettel'in takım arkadaşı olacak. Diğer tarafta Red Bull'da her gecen yarış performansını yukselten ve 2018'in sonunda iyi bir ivme yakalayan Max Verstappen olacak. Bu iki isim, 2018'de beşinci şampiyonluğunu yakalayan Hamilton'ın gelecek yıl daha da zorlanacağı anlamına geliyor. Gelecek yıl Pierre Gasly ile mucadele edecek olan Verstappen, yaz tatilinden sonra Hamilton dışında tum pilotlardan daha fazla puan topladı ve Meksika GP'de zafere ulaşmayı başardı. Brezilya Grand Prix'de Lewis Hamilton'ı gecmeyi başarmıştı ancak Esteban Ocon'la yaşadığı temastan oturu olası bir zaferi kaybetti. Diğer tarafta Ferrari bu yıl, 2012'den sonra ilk kez gercek anlamda şampiyonluk savaşına katıldı ve 2008 yılından sonraki en iyi sezonunu gecirdi. Bununla birlikte Sauber'deki caylak sezonunda harikalar yaratan Leclerc, yeni sezonda Vettel'e katılacak ve İtalyan takım gridin en iyi ikililerinden birisine sahip olacak. Mercedes'le katılacağız 2019 ve 2020 yılı icin hedeflerini acıklayan Hamilton, "Henuz zirvede değilim, ama oraya doğru yaklaşıyorum. Bu iki yılda Ferrari veya Red Bull'un şampiyon olmasına izin vermemeye calışacağım." dedi. Formula 1'deki 12. yılını gecirecek olan Hamilton, "2019 bana yeni bir motivasyon veriyor cunku yeni araclar, yeni bir platform ve yeni mucadeleler olacak. Farklı araclarda farklı suruculer olacak." "Ozellikle Red Bull, bize guclu şekilde yetişebilmek icin buyuk caba harcıyor." "Dunya şampiyonluğunu kazanmak isteyen Max Verstappen gibi genc bir surucu var. Ayrıca gelecek yıl Ferrari'de herkesi etkilemeye calışan Charles Leclerc var." "Bu cocuklar cok daha gencler. 33 yaşına geldim, Formula 3'deki ucuncu en yaşlı pilotum." "Nasıl odaklı kalacağım? Tum bu cocuklara nasıl daha iyi uyum sağlayabileceğim? Diğer cocuklara kıyasla zihinsel anlamda nasıl daha odaklı olacağım veya nasıl daha fazla gayret gostereceğim?" "Benim super odağım bu; onların onunde kalmak." Leclerc, eğer bu yıl Sauber'deki uyumunu, Ferrari'ye taşıyabilirse ya da Red Bull, yen motor partneri Honda ile Verstappen'e şampiyonluk icin cekişebileceği bir paket verebilirse, bu Hamilton'ı Formula 1'de yeni bir rakibe karşı mucadele etmekle karşı karşıya bırakabilir. Hamilton, F1 kariyeri boyunca F3'teki rakibi Sebastian Vettel'e karşı şampiyonluk savaşı verdi ve aynı zamanda 2014-16 yılları arasında şampiyonluk icin Nico Rosberg'le mucadele etti. Vettel veya Rosberg dışında Valtteri Bottas'la da savaşan Hamilton, şimdiye kadar Verstappen veya Leclerc'e karşı şampiyonluk savaşı vermedi ve bu konuda ne yapması gerektiğiyle ilgili herhangi bir deneyimi yok. Hamilton bu iki surucuye karşı mucadele edebilmek adına kendi kendine analizler yapmaya başladığını soyledi. "Tecrubeye sahibim. Gelecek ay oturacağım ve nasıl daha iyi olacağımı anlayacağım." "Takımdan bana birkac farklı bolumden e-mail gondermesini istedim. Onlardan sert olmalarını, durust davranmalarını istedim. E-mailin kimden geldiğini soylemelerine gerek bile yok." "Gelişmem gerektiğini hissediyorum. Bu yıl beni daha iyi hale getirebilecek bir şey varsa bunu bana soylemeliler. Kendimi daha iyi yapabileceğim alanları bilmek isterim." "Tum zamanların en iyisi olmak istiyorum ve bunun icin her alanda kazanmak zorundasınız." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Verstappen ve Leclerc'i Yenebilmek İcin Daha İyi Surmem Gerekecek