Hyundai, Sebastien Loeb'un 2019 Dunya Ralli Şampiyonası sezonunda kendileriyle altı ralliye katılacağını resmen duyurdu. Motorsport, carşamba gunu Sebastien Loeb'un Hyundai ile sozleşme imzaladığını oğrenmiş ve resmi acıklamanın perşembe gunu yapılacağını duyurmuştu. Beklendiği uzere Hyundai, Leob'un 2019 WRC sezonunda kendileri adına mucadele edeceğini duyurdu ancak Fransız surucu tam zamanlı bir anlaşma yapmak yerine yarı zamanlı bir anlaşma yapmayı tercih etti. Belirlenen altı ralliye katılacak olan Loeb'un anlaşması iki yılı kapsıyor. Sebastien Loeb, şoyle konuştu: “Monte Carlo Rallisi ile birlikte, yepyeni bir sezona başlayacağım icin cok mutluyum. Cunku gectiğimiz sezon İspanya Rallisi’ni kazanarak tekrar WRC'nin heyecanını yaşamıştım. Bu sebeple, Hyundai'ye katılmak benim icin yeni bir rekabet ve mucadele imkanı demek. Ayrıca, Hyundai takımının bana olan yaklaşımı ve başarılı olma hedefinden de cok etkilendim. Hyundai i20 Coupe WRC, kendini kanıtlamış bir ralli aracı ve ekip olarak daha da başarılı işlere imza atacağımızdan eminim. Kısacası, 2019 sezonunda heyecan dorukta olacak." Loeb, Monte Carlo da dahil olmak uzere altı rallide suruş yaparken, Dani Sordo Meksika'dan başlamak uzere sekiz ralliye katılacak. Takım patronu Michel Nandan, "Sebastien'in acıklanması takımımız icin buyuk onem taşıyor ve onunla iki yıllık anlaşma imzaladığımız icin mutluyuz. Onun gibi inanılmaz yetenekte birisiyle yaptığımız bu anlaşma, WRC icin cekici ve rekabetci bir takım olduğumuzu gosteriyor." dedi. Hyundai, Thierry Neuville ve Andrea Mikkelsen'in tam zamanlı olarak takımda kalacağını doğruladı. Hayden Paddon'ın geleceğiyle ilgili ise tartışmalar devam ediyor. Şu an icin gelecek yıl ne yapacağı belirsiz. Ucuncu aracı Sebastien Loeb'le paylaşan ve sezon boyunca sekiz ralliye katılacak olan Sordo ise şunları ekledi: "Hyundai Motorsport benim icin cok oze bir takım haline geldi. Yıllar icerisinde guzel anılara sahiptik ve en rekabetci yıllarımdan biri olduğunu duşundum. Sebastien'in takıma katılması heyecan verici." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Loeb, 2019'da Hyundai ile WRC'de Mucadele Edecek!