Nico Hulkenberg, buyuk kural değişikliklerinin olacağı 2018 sezonunda buyuk bir adım atmak zorunda olduklarını soyledi. Renault bu yıl Mercedes, Ferrari ve Red Bull'dan sonra en hızlı takım olmayı başarmasına karşın, ilk uc takımın performansına ayak uyduramadı ve hic podyuma cıkamadı. Gelecek yıl aerodinamik anlamda onemli kural değişiklikleri olacak ve diğer takımlara kıyasla daha buyuk kaynaklara sahip olan Renault'nun, uc buyuk takıma yaklaşacağı tahmin ediliyor. Hulkenberg, planlarının tam olarak bu olduğunu soyledi ve yeni aero kurallarından en iyi şekilde faydalanıp, aradaki farkı kapatmaları gerektiğinin altını cizdi. Alman pilot, "Bunu yapmaya mecburuz. Ama bu her zaman zordur, her şey spekulasyondan ibaret. Biz tam olarak ne yaptığımızı biliyoruz ve duyduklarım kotu değil. Ama şu an icin karanlıktayız cunku diğerlerinin neler bulduğunu bilemiyoruz." "Gelecek yılki yeni on kanatla birlikte araclar biraz değişecek ve bu yuzden 'yumuşak sıfırlama' diyebileceğimiz bir şey olacak. Bu yuzden şu anda net bir yargıya varmamız cok zor. Ama nereye gitmemiz gerektiği ya da hedeflememiz gereken şey cok acık." "Cok fazla fark var. Bu farkı kapatmamız lazım. Bir fabrika takımı olarak buyuk bir adım atmayı hedeflememiz gerekiyor." dedi. Gelecek yıl Daniel Ricciardo gibi buyuk bir pilotla mucadele edecek olan Hulkenberg, Renault'nun F1'e donduğu 2016'dan bu yana buyuk bir ilerleme kaydettiğini ancak gelişebilecekleri pek cok alan olduğunu soyledi. "Şimdiye kadar sanırım pek cok alanda ilerleme kaydetmeyi başardık. Ozellikle takım yapısında geliştik. Yaptığımız tum bu şeyler onumuzdeki iki yıl icinde buyumemize ve onumuzdeki iki yıllık surecte daha fazla gelişmemize yardımcı olacak." "Ama teknik anlamda konuşursak (arac gelişiminden bahsediyor) bu yıl sahip olduğumuz tutku ve isteklerimize ulaşamadık. Bu, onumuzdeki yıl calışmak ve daha iyi olmak zorunda olduğumuz yer." "Ama genel olarak bakarsak; gecen yıl altıncıydık, bu yıl dorduncu. Bence sağlıklı ve iyi bir gelişim kaydettik." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg: Renault, 2019'da Buyuk Bir Adım Atmak Zorunda