Sergio Perez, Lance Stroll'le eşit şartlarda yarışacağına inandığını soylerken, takımın geleceğinin umut verici olduğunu soyledi. Sergio Perez 2014 yılından bu yana Racing Point adına mucadele ediyor ve gelecek yıl takımla altıncı yılını geride bırakacak. Meksikalı surucu Racing Point-Force India'da şimdiye kadar mucadele ettiği Nico Hulkenberg ve Esteban Ocon'a puan olarak ustunluk kurdu ve Lance Stroll icin buyuk bir kıyas noktası olacak. Genc pilotun yetenekli olduğundan bahseden Perez, "Daha once de soylediğim gibi, onu bir pilot olarak pek tanımıyorum. Formula 1'de başka takımlarda mucadele eden bir surucuyu tanımanız zordur." "Gunumuzde elde edilen sonuclar buyuk oranda araca bağlı ve Lance'e bakarsak aracı bu yıl pek de parlak değildi. Bana gore Williams cok fazla sıkıntı yaşadı." "Ama onun yeteneğe sahip olduğunu gorebiliyorsunuz. Şimdiye kadar bazı onemli başarılar yakaladı; mesela ilk cizgiyi aldı ve podyuma cıktı. Racing Point yeteneğini ortaya koyabilmesi ici doğru yer." dedi. Perez, takımı Lawrence Stroll'un satın almasının takım ici dinamiklerini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna, "Oyle olacağına inanmıyorum. Bu takımın başarılı olması en cok takım sahibinin lehine olur. Yaptıkları yatırımın başarılı olmasını istiyorlarsa her iki aracın da olabildiğince guclu olması gerekiyor." "Cok calışmalı ve her ikimiz de takımın mumkun olduğunca ileriye taşımalıyız. Bunun icin de birlikte calışmamız gerekiyor. Bu herkesin cıkarına olur. Artık birlikte bir takımız ve oyle calışmalıyız." yanıtını verdi. Perez, geleceğe iyimser bakıyor. "Son derece heyecanlıyım. Takımdaki muhendislerden tutun, mekanikerlere kadar konuştuğum cok heyecanlı ve gelecek icin sabırsızlanıyorlar." "Lawrence bu proje konusunda son derece hevesli. Ayrıca takım patronumuzla harika bir yone sahibiz. Uzun vadeli bir proje olduğunun farkındayım... Bu zaman alan bir surec. Bunu diğer takımlarda da goruyorsunuz. Ne kadar zaman aldığını biliyorsunuz. Yine de bir sonraki adımı atacak bir takım varsa bence bu Racing Point." Gunluk Gazeteler