Sergey Sirotkin, Williams'la gecireceği 2. sezonda ciddi gelişme kaydedeceğine yonelik olan iyimserliğin, takımdan ayrılmasını kabullenmesinde zorlanmasına neden olduğunu soyledi. Rus surucu, 2018 Formula 1 sezonunda Williams ile spordaki ilk sezonunu gecirmişti. Sirotkin, sadece bir kez puan kazansa da adanmışlığı ve performansı iyileştirebilmek icin surekli fabrikayı ziyareti ile takımı etkilemeyi başarmıştı. Ancak Sirotkin'in sponsoru SMP Racing'in cekilmesinin ardından Williams, Robert Kubica ile anlaştı. Motorsport'a konuşan Sirotkin, "Bu zor bir durum. Durust olmalıyım ki cok zor. Oğrendiğim bazı şeylerle daha iyi olabileceğimi biliyordum. Ancak artık bunları yapma şansım olmayacak." "Bu sozlerim size cok iyimserce ya da harika geliyor olabilir ancak iceride birisi olarak, dışarıda gorunenlerden cok daha fazlasını gorebiliyorum." "2019'un daha iyi olacağına dair gerekcelerim vardı." dedi. Sirotkin, ayrılığa rağmen takımla ilişkisinin bozulmadığını soyledi. Sirotkin, "Bu sonucu alabilmek icin cok enerji harcadım. Cok calıştım. Bu tur şeylerin olması icin calışma ve enerjiden daha fazlasını verirsiniz." "Kalbinizi bu işe verirsiniz, duşunceleriniz takımla olur. Bu acıdan uzucu bir sonuc. İnsan olarak sizden cok şey alıyor. Sonucunu goremeyeceğim." "Durust olmam gerekirse, bu duruma hazır değilim. Formula 1 icin cok fazla enerji ve caba harcadım. Bu duruma inanamıyorum. Gelecek sene F1'den bir şey alamayacağıma hÂl inanamıyorum." "Yine de olumlu yonlerine bakacağım. Bu sene her zaman zor olsa da anılarımda olacak. Pilot ve kişilik olarak daha guclu olmayı başardım." "Gercekten belli noktalarda daha fazla fırsatım olacak. İnanın bana. O fırsat geldiğinde cok hazır olacağım. Burada tamamlamam gereken bir şeyler var." "Kendimi tamamen daha guclu olmaya, geri donmeye ve kanıtlamaya adayacağım." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sirotkin: 2019 İcin Olan İyimserlik, Williams'tan Ayrılığı Daha da Zorlaştırdı