Hyundai'nin Sebastien Loeb ile anlaşma kararı, Hayden Paddon'ın Dunya Ralli Şampiyonası'nda devam etme umutlarını sona erdirmiş gibi gorunuyor. Daha once Arjantin Rallisi'nde zafere ulaşan Paddon, onumuzdeki sezon icin Hyundai Motorsport'la goruşme halindeydi ancak Loeb'un Koreli şirketle yaptığı anlaşmadan oturu umutlarını kaybetmiş oldu. Hyundai yonetimi Paddon'la goruşmelerin devam ettiğini savunuyor. Ama Motorsport, Yeni Zelandalı surucunun seceneklerinin cok az olduğunu oğrendi. Frankurt fabrikasından bir kaynak, Paddon'ın gelecek yıl sadece bir ralliye katılma teklifi yapıldığını ve bunun da buyuk ihtimalle Finlandiya olabileceğini oğrendi. Ancak bu ihtimal de epey duşuk gorunuyor. Motorsport'a konuşan Paddon, "Her iki taraf icin de işe yarayan bir anlaşma bulamadık. Gelecek sezon icin tek gercekci hedefimin Hyundai olduğunu soylemiştim cunku başka yerde koltuk yoktu." "Maalesef Sebastien Loeb'un imzasıyla birlikte caresiz kaldık. Haliyle hayal kırıklığına uğramış durumdayız ama profesyonel dunyanın gerceklerini gayet iyi anlıyoruz. Bana gore elde ettiğimiz şeylerle gurur duyabilir ve buradan başımız dik ayrılabiliriz." "Bir Yeni Zelandalı'nın WRC'de mucadele etmesi her zaman imkansız olarak goruldu. Ama ben oraya gitmekle kalmadım, bir ralli kazandım ve sekiz kez podyuma cıktım. Bana gore diğer pek cok insanın inancı ve yardımlı olmasaydı bunu başaramazdım. Bu guzel bir başarıydı. Elbette daha fazlasını başarabileceğime inanıyordum, fakat hayatı 'eğer boyle olsaydı' diyerek harcamamalısınız." dedi. Paddon, son beş yılda Hyundai adına mucadele ediyor ve onumuzdeki sezon WRC'den ayrılsa bile spordan uzaklaşmak istemiyor. "Bu kesinlikle son değil. Ralli yapmak benim kanımda var ve buradaki konu bir sonraki adımı planlama ve atmakla ilgili. Uzerinde calışacağımız bazı guzel fikirler ve projelerimiz var." "HÂl Rekabetciyim, hÂl motiveyim, hÂl yarışmak ve kazanmak istiyorum!" Paddon bu yıl, kendi Hyundai NZ takımının Hyundai i20 AP4'uyle Yeni Zelanda Ralli Şampiyonası'nı domine etti ve beş rallinin tamamını kazandı. Paddon, Hyundai'nin Yeni Zelanda'daki elcilik gorevini genişletmek istediğini soyledi. Paddon'ın acıklamasıyla birlikte Andreas Mikkelsen ve Thierry Neuville tam zamanlı mucadele etmiş olacak. Leob ve Dani Sordo ise fabrika takımının ucuncu ı20 Coupe WRC'si ile mucadele edecek. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Paddon, 2019 WRC Koltuğunu Kaybetti