Charles Leclerc, perşembe gunku odul toreninde verdiği demecte hedefinin Monaco ve İtalya GP'yi kazanmak olduğunu soyledi. Takım patronu Maurizio Arrivabene, Charles Leclerve ve Antonio Giovinazzi perşembe akşamı Milano'daki Garage Italia'da Autosprint tarafından duzenlenen Cashi d'oro Odul Toreni'ne katıldılar. Torende odul alan Charles Leclerc, sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gelecek yıl Ferrari'nin direksiyonuna gececek Monacolu pilot, "2018 benim icin iyi ama zor bir yıldı. En kotu anlarım sanırım ilk yarışlardı. Uyum sorunu yaşadım, ilk defa bu aracları surmuştum ve Formula 2'den farklıydı. Fakat sonrasında işler yoluna girdi. Baku cok iyiydi." "Formual 1'deki bu yeni maceraya başlamak icin sabırsızlanıyorum. Formula 1'i izleyerek buyudum. Her şeyden once kırmızı aracları izledim... Tum suruculer Ferrari'yi surmenin hayalini kurar. Onumuzdeki yıl takımın resmi pilotu olmak inanılmaz." "Abu Dhabi testi cok iyi gitti. Aslında acıklamadan bu yana her şey heyecan vericiydi. Avustralya icin sabırsızlanıyorum." "Ferrari, surmesi inanılmaz bir arac. Benim icin buyuk bir onurdu. Resmi bir Ferrari pilotu olarak ilk kez kırmızı aracı surmek benim icin ozel bir duyguydu. O cocukluğumdan beri seyrettiğim aractı." "Ferrari her zaman, herkes icin ozeldir ve benim icin de durum tam olarak aynı." "Abu Dhabi'deki testler esnasında aracı diğerleriyle karşılaştırmak zordu. Boyle zamanlarda karşılaştırma yapmak imkansız. Ama aractaki his inanılmazdı." "Avustralya yarışı icin sabırsızlanıyorum. Neler olacağını soylemek imkansız, ama en iyisi icin calışacağım. Bunun icin kış tatilinde cok calışacağım." "Şimdi ailemle biraz zaman gecireceğim ve antrenman yapacağım." "Bunu dediğim zaman pek cok insan bana inanmıyor ama baskıyı duşuk tutan ve sakin olmama yardımcı olan bir zihniyetim var. Taraftarlarımın desteğini hissedebiliyorum." "Hedefim Monaco GP'sini kazanmak. Ferrari ile orada kazanmak isterim. Kucukken oradan okula gidebilmek icin otobusle gecirdim." "2019'da kazanabileceğim bir yarış varsa, yani bir secme şansım varsa Monaco GP derdim. Orası benim ev yarışım. Ayrıca İtalya GP olabilir cunku orası Scuderia Ferrari'nin ev yarışı." dedi. Leclerc, Vettel'le ilgili soruya ise, "O harika bir surucu. Ondan cok şey oğrenebilirim. Bu fırsattan mumkun olduğunca faydalanmaya calışacağım." "Sebastian'la birbirimizi bir suredir tanıyoruz. Ferrari surucu akademisinde, simulator uzerinde calıştım. Vettel bana hep teşekkur etti, yaptığım calışmalardan oturu mesaj gonderdi. Ben de bunu hep takdir ettim." "Vettel harika bir insan ve her şeyden once harika bir pilot. Onun gibi bir şampiyondan bir şeyler oğrenme fırsatı yakalayabilmek benim icin harika." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler