Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene, 2018 sezonundan bir takım olarak dersler cıkartıp, 2019 yılında daha guclu olmayı hedeflediklerini soyledi. Ferrari bu yıl gecen yıla kıyasla daha iyi bir performans gosterse de bir kez daha ikinci yarıda sorunlar ve olaylara karışında şampiyonluğu kaybetti. Perşembe akşamı Milano'daki Garage Italia'da Autosprint tarafından duzenlenen Cashi d'oro Odul Toreni'nde konuşan Arrivabene, Vettel'den elinden gelenin en iyisini yapmasını istiyor. "Sebastian Vettel bizim pilotumuz. Ondan en buyuk beklentim tum takımdan beklediğimle aynı; elinden gelenin en iyisini yapması." "Gelecek yıl bunu yapabileceğin eminim. Ayrıca Seb, Leclerc'e cok fazla şey oğretebilir." "Charles gibi genc bir cocuk icin, Ferrari'yi surmek bile başlı başına bir sorumluluk." "Onemli olan gelecek yıl takımı tanıması ve takımdan bir şeyler oğrenmesi olacak. O harika bir yetenek ve gucunu zaten kanıtladı. Onu korumalı ve Ferrari'ye gelişinin yeteneğine zarar vermediğinden emin olmalıyız." "Onu 2015'ten beri tanırım. Eğer bugun bizimle birlikteyse, bu ona guvendiğimiz icindir." "2019 yılında takımdan ve dort kez dunya şampiyonu Vettel'den mumkun olduğunca cok şey oğrenmeli." Arrivabene, 2018'le ilgili ise şoyle konuştu: "Bu yıl sezonu son kısımda kaybettik. Gelecek yıl daha iyi olmak istiyoruz." "Yoğun bir yıldı. Bu sure icerisinde hatalarımız ve başarılarımız vardı. Hatalarımızı gorduk, onları analiz ettik ve inceledik. Tekrar aynı hatalara duşmeyeceğiz." "Bu yıl pek cok şey yaşandı ve takım asla vazgecmedi, son bolumde kaybettik ama asla pes etmedik. Peki eksik olan şey neydi? Alsında pek cok etmen var. Formula 1'de mukemmellik yoktur. Mukemmel olduğunuzda daima kazanırsınız. Ama şimdiye kadar bu yaşanmadı. Bu kimin daha az kusursuz olduğuyla ilgili." "Analiz edilmesi gereken şeyler var. Takım olarak bunun icin calışmalıyız. Pilotlar ve takımın geri kalanı hatalarını anlamalı ve her şeyden once bir takım olarak gelişmeliyiz." "2019'da bir adım daha atmaya ihtiyacımız var. Sadece şampiyonada yarı finale kalan değil, finale kalıp, şampiyonluk kupasını İtalya'ya getirecek daha birleşik ve kararlı bir ekibe sahip olmayı umuyorum." "Birlikte yaptığımız tum hataları anlamalıyız. Gecen yıl kaybettiğimiz yarışlardan dersler cıkarmalıyız." "2019'da kural değişiklikleri var ve bunun ne kadar etkili olacağını soylemek icin henuz cok erken. Muhendislerimiz aylardır arac uzerinde calışıyor fakat gercek sonuc icin Barcleona testini beklemeliyiz." "Aracı iki hafta once gordum. Teknisyenler aracın uretimi uzerinde cok fazla vakit harcıyorlar. Binotto ve takım cok iyi bir iş yapıyor. Yani evet, 2019 modelini gordum." Gunluk Gazeteler