Le Mans 24 Saat galibi Neel Jani, 2019/20 ABB FIA Formula E sezonunda Porsche fabrika takımında yarışan ilk surucu olacak. Jani 2013'ten bu yana Porsche icin gorev alıyordu ve dorduncu sezonun başlangıc yarışı olan Hong Kong'da Dragon Racing adına ilk Formula E yarışına cıkmıştı. Dragon ve Porsche arasındaki ortaklığın sona erdirilmesinin ardından Jani'nin yerini Jose Maria Lopez aldı. Ancak bu yıl Rebellion Racing LMP1 takımı adına FIA Dunya Dayanıklılık Şampiyonası'nda mucadele eden 35 yaşındaki surucu, gelecek yıl Formula E'ye girecek olan Porsche icin ideal bir secenek haline geldi. Taraflar resmi sozleşmeyi imzalarken, resmi duyuru da bugun itibariyle yapıldı. Porsce'den Fritz Enzinger, "Hic şuphesiz Neel, yeni teknoloji programımız icin en doğru adam." "Sadece hızıyla değil, aynı zamanda tek koltuklu kariyerindeki deneyimiyle de buyuk katkı sağlıyor. Zaten Formula E'de yarıştı ve Weissasch icin iyi bir gelişim pilotu oldu." dedi. Jani daha once 2014-2017 yılları arasında Porsche'nin LMP1 programında yer almış ve Alman takımın başarısında onemli bir rol oynamıştı. Jani 2016 yılında Le Mans 24 Saat'i kazanmakla kalmadı ve dunya şampiyonu olmayı da başardı. Bu yıl Porsche 919 Evo 'Tribute Tour' adlı etkinlikte yer aldı ve Spa pistinin tur rekorunu da kırdı. Jani, "Yeni gorevimi sabırsızlıkla bekliyorum. Porsche Motorsport'un yeni programının bir parcası olmak, benim icin en başından itibaren cok buyuk bir anlam ifade ediyor." "Hem teknik hem de suruş anlamda cok buyuk bir zorlukla karşıyayız. Aynı zaman Formula E'deki guclu rakiplerimizin tamamı tecrube konusunda onemli bir avantaja sahip durumdalar." "Onumuzde cok buyuk bir iş olsa bile ve piste cıkmak icin sabırsızlanıyorum." dedi. Porsche gelecek yılki Mart ayında Formula E aracıyla pist ustu testine başlayacak ve 2019 sezonunun başlayacağı Aralık ayına kadar hazırlanmaya calışacak. Bununla birlikte ikinci koltuğa kimin gececeği henuz belli değil. Formula 1'de yarıştığı donemde Porsche fabrika takımı surucusu olarak kalan Brendon Hartley, ikinci koltuk icin en olası adaylardan birisi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Porsche, 2019/20 FE Sezonunda Jani ile Yarışacak!