McLaren Formula 1 takımının test ve yedek pilotu Sergio Sette Camara, 2019 Formula 2 sezonunda DAMS ile mucadele edeceğini resmen duyurdu. Bu yıl Carlin ile mucadele eden Sergio Sette Camara, Abu Dhabi'de gercekleştirilen testte DAMS ile piste cıkmıştı. DAMS, gectiğimiz hafta 2019 sezonu icin Williams'ın yedek pilotluğunu yapacak Nicolas Latifi ile sozleşme imzalamıştı. İkinci koltukta ise 20 yaşındaki McLaren surucusu Sette Camara mucadele edecek. Jean Paul Driot, "Sergio'nun bizimle birlikte olması bizi oldukca heyecanlandırıyor. Onu birkac yıldır takip ediyoruz ve 2018'deki etkileyici hızı sayesinde pek cok kez podyuma cıktı." "Amacımız her iki şampiyonluğu da kazanmak. Sergio'nun her yarışta zafer icin yarışması gerekiyor." "Gelecek yıl yeteneklerini sergileyebilmesi icin ona mumkun olan en iyi fırsatı sağlamayı umuyoruz." dedi. Sette Camara, 2017'de MP Sport adına Formula 2'de yarışmaya başlamış ve ilk yılında 1 galibiyet ve 2 podyumla 12. olmuştu. 2018 yılında ise Carlin'e gecti ve 1 pole pozisyonu ve 8 podyum alarak altıncı oldu. Sette Camara, "Takım son derece organize olmuş durumda ve Abu Dhabi testi icin ilk kez buraya geldiğim zaman bunu yakından gordum." "Kariyerim boyunca DAMS'ın Formula 2 ve GP2'nin referans takımı olduğunu gordum. Nereye giderse gitsin hep başarılı oldular." "Zaten takımdaki pek cok uyeyi, ozellikle de benim rahat hissetmemi sağlayan F2 departmanını biliyorum. 2019 icin sabırsızlanıyorum ve harika bir sezon gecireceğimize inanıyorum." dedi. DAMS, 2018'deki surucu kadrosunu resmi olarak onaylayan dorduncu takım oldu. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sette Camara, DAMS ile Formula 2'de Yarışacak