Formula 1'in mevcut motor ureticileri, sporun yoneticileriyle yaptıkları anlaşma kapsamında, sahip oldukları teknolojiyi spora girme kararı alan yeni motor tedarikcileriyle paylaşmak zorunda kalacaklar. Mevcut motor ureticileri, 2021 yılı icin guc unitesinde radikal değişiklikler yapma kararından geri adım attılar ve durum boyle olunca Formula 1'e girmek isteyen yeni motor ureticilerinin ilgisi azaldı. Aston Martin, Cosworth ve Porsche gibi markalar, farklı motor kuralları olması halinde Formula 1'e gireceklerini soylediler ancak 2021'de umdukları kadar değişiklik olmadığı icin geri adım attılar. Formula 1'in sahibi Liberty Media, gelecekte Formula 1'e daha fazla uretici cekebilmek adına uzerinde calıştığı radikal değişiklik kararından vazgecti ancak bunun karşılığında mevcut motor tedarikcilerinden sahip oldukları teknolojiyi yeni gelen ureticilerle paylaşmalarını istedi. Formula 1'in motor sporları şefi Ross Brawn, gelecekte spora kimsenin gelmesini istemeyen bu dort ureticinin sahip olduğu duruşu kırabilmek icin ihtiyac duydukları şeyin tam olarak bu olduğunu soyledi. Formula 1'in resmi internet sitesine verdiği roportajda konuşan Brawn, "Mevcut tedarikcileri başkalarının gelmesini istemiyorlar ve kopruyu artık kaldırdık." "Bir uzlaşma yolu bulduğumuzu soyleyebilirim. Yeni girenlerin, mevcut tedarikcilerden destek alacağı anlamına gelen bazı kurallar getiriyoruz. Eğer talep edilirse paylaşılması gereken bazı parcalar ve teknolojiler olacak." "Onerdiğimiz şeyler umut ettiğimiz kadar radikal değişiklikler değil fakat doğru yonde atılmış iyi bir adım olduğunu duşunuyorum. Surucunun motor uzerinde daha fazla kontrole sahip olduğu bazı guzel değişiklikler olacak. Spor acısından iyi bir gelişme olacağını duşunuyorum." "Mevcut motor tedarikcileri, arkalarındaki kapıyı onların ustune kapatamayacaklarını tam olarak anladılar. Başka bir uretici veya tedarikciden ciddi bir ilgi gormeye başlarsak, bu ureticinin Formula 1'e girmesine yardımcı olabilmek icin işbirliği yapmak zorundalar." dedi. Maliyet Kontrolu 2021 icin bir diğer onemli konu, butce sınırı ve ticari hak gelirlerinin daha adil dağılımıyla, sporun finansal yapısını değiştirme hareketi gibi gorunuyor. Buyuk takımlar daha az odul parası alma konusunda isteksiz olsa bile Brawn, planlanan şeyin tum takımları daha iyi hale getireceğine inanıyor. "Takımlar arasındaki gelirlerin daha adil dağılması, ozellikle buyuk takımların sahip olduğu maliyetleri azaltacak ve denge olacak." "Eğer butce sınırına yonelik teklifleri takip edersek, Formula 1'de daha iyi hale gelmeyecek hicbir takım goremiyorum." Gunluk Gazeteler