İspanyol pilot, 2006 şampiyonluğundan sonra şu zamana kadar 2 defa 3. kupaya cok yaklaştı ama bunu başaramadı. Alonso: “30. yaşıma geldiğimde 2 dunya şampiyonluğum olacağını asla duşunmezdim. Cunku Formula 1'de kazanmanın, burada başarılı olmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum." “Şu zamana kadar bunca galibiyet aldığım icin fazlasıyla şanslıyım. Ama 42 yaşındayken 7 dunya şampiyonluğum olacağını duşunmuyorum. Şu anda Formula 1 cok rekabetci ve cok yakın. Şu anda birisi icin Michael'li Ferrari kadar egemen olması cok zor. Bu yuzden 7 şampiyonluk, uzun yıllar surecek bir rekor" Ferrari pilotu, gecen sene Abu Dhabi'de Vitaly Petrov'un arkasında takılı kaldığı icin Vettel'in şampiyonluğuna engel olamamıştı. 2007'de yine son yarışa kadar surdurduğu mucadelesinde Raikkonen'in arkasında kalmıştı. Alonso: “2007'de 3. şampiyonluğu 1 puanla kacırdım. Ayrıca gecen sene Abu Dhabi'de şansı kaybettim. Bu da demek oluyor ki 4 durumda sezonun son yarışına kadar şampiyonluk mucadelesinde olmuşum. 2'sini kaybettim ve 2'sini kazandım. Bu da adil. 5. fırsatın gelip gelmeyeceğini, tekrar kazanıp kazanmayacağımı goreceğiz" TRF1 __________________