Formula 1 pilotu Mark Webber, şampiyona lideri Sebastien Vettel'i yakalama umudunu kaybetmediğini soyledi. Webber, sezonun geri kalan 8 yarışında, takım arkadaşıyla arasındaki 85 puan farkı kapatmaya calışacak. Formula 1 pilotu Mark Webber, şampiyona lideri Sebastien Vettel'i yakalama umudunu kaybetmediğini soyledi. Webber, sezonun geri kalan 8 yarışında, takım arkadaşıyla arasındaki 85 puan farkı kapatmaya calışacak. Red Bull takımı pilotlarından Mark Webber, bir yandan hazırlıklarını surdururken, Avusturya'da sponsorunun tanıtım etkinliğine katıldı. Şampiyonanın geride kalan son yarışı Macaristan Grand Prix'sinde beşinci olan Webber, şampiyona lideri ve takım arkadaşı Sebastian Vettel'in 85 puan gerisine duştu. Buna karşın, şampiyonluk hedefinden vazgecmiş değil. "VETTEL’İ GECMEK ZOR İŞ" Webber, "Şampiyona sıralamasında ikinciyim. Dolayısıyla cıkabileceğim sadece bir basamak var. Fakat Sebastian'ı gecmek zor bir iş, cok formda. cok istikrarlı. Şampiyonanın başında cok fazla puan biriktirdi. Son yarışlarda eskisi kadar rahat değildi. Rekabetin dozu arttı. Sonucta, şampiyona butun sezona yayılıyor. Kesinlikle, şampiyonada ikinciliği korumak istiyorum. Sebastian'ı yakalamayı da elimden geldiğince deneyeceğim ama genelde, adım adım duşunmeniz gerekir. Her yarışta elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız" dedi. Webber'in takım arkadaşı Vettel'i yakalaması imkansız değil ama en azından şimdilik zor gorunuyor. Bununla birlikte Red Bull, Vettel gibi Webber'e de teşekkur borclu. Zira Avustralyalı pilot, 11 yarışta kazandığı puanlar ile takımlar şampiyonası lideri Red Bull'un en yakın rakibi McLaren karşısında 103 puan avantaj elde etmesine katkıda bulundu. NtvSpor __________________