Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, Fernando Alonso'nun sadece Formula 1'deki en iyi pilot olmadığını, bazı yonleriyle, İtalyan ekibiyle 5 kez şampiyonluk yaşayan Michael Schumacher'den de daha iyi olduğunu soyledi. Ferrari'nin Madonna di Campiglio'daki geleneksel yaz kampında konuşan Domenicali, Alonso'nun Ferrari'yle, 1995'te takıma gelen Schumacher'den daha cabuk butunleştiğini ifade etti. Domenicali, "Bence Fernando şu an F1'deki 1 numaralı pilot. Tarihimize damga vuran bir pilot olan Michael Schumacher'le bircok benzerlikler goruyorum. Hatta, bazı alanlarda Fernando daha iyi, mesela kendisini takıma adapte ve lider olarak one cıkma hızı..." diye konuştu. Bu konudaki duşuncesi sorulan Alonso da, "Ne diyeceğimi bilemiyorum, sadece Ferrari'ye gelir gelmez kendimi cok rahat hissettim. Fakat Michael'ın yaptıklarını tekrarlamak cok zor olacak. Cunku F1'de işler, 10 yıl oncesine gore cok farklı. Şu an kariyerimin en iyi donemini geciriyorum, bu da beni gelecek icin iyimser hale getiriyor" cevabını verdi. Domenicali ayrıca, sezon başında Alonso'nun hızına karşılık veremediği icin eleştirilen Felipe Massa'nın da artık eski hızına kavuştuğuna inandığını dile getirdi. Massa'nın tek turda cok hızlı bir pilot olduğunu ifade eden Domenicali, "Fakat yarışlarda istikrar acısından kendisini biraz daha gelitirmesi gerekiyor belki" dedi. TURKİYE F1 __________________