İNSANIN YARATILIŞI
Eğer insan, aklını kullanıp "ben nasıl var oldum?" sorusuna samimi bir cevap bulmaya calışmazsa, genellikle "nasıl oldumsa oldum!..." gibi bir mantığa kapılacaktır.
Bu mantığa kapılınca da zaten, ona bu tur konular uzerinde bir daha duşunmeye pek zaman bırakmayacak bir hayat tarzını benimseyecektir.
Oysa akıl sahibi insana duşen, nasıl var olduğu uzerinde duşunmek ve hayatın anlamını buna gore belirlemektir. Bunu yaparken de, kimilerinin yaptığı gibi, varacağı sonucun "meğer ben yaratılmışım" şeklinde cıkmasından korkmamalıdır. Cunku sozunu ettiğimiz kimileri, kendilerini bir Yaratıcı'ya karşı sorumlu hissetmek istemezler. Yaratılmış olduklarını kabul ettiklerinde, hayat tarzlarını veya bağlı oldukları ideolojilerini terketmek zorunda kalmaktan cekinirler. Ya da kendilerini yaratana boyun eğecek olmaktan kacarlar. Bu psikolojiyi taşıyanlar, Kuran'ın deyimiyle "vicdanları kabul ettiği halde, zulum ve buyuklenme dolayısıyla" (Neml Suresi, 14) Allah'ı inkar edenlerdir.
Varlığını "zulum ve buyuklenme"ye kapılmadan akıl ve vicdan olcusunde değerlendiren insan ise, kendinde Allah'ın yaratışından başka birşey gormeyecektir. Varlığının, kendisinin yaratmadığı ve kontrol edemediği binlerce karmaşık sistemin uyumuna bağlanmış olduğunu farkedecektir. "Yapılmış" olduğunu kavrayacak ve Yaratıcı'sını tanıyıp O'nun kendisini hangi amaca yonelik olarak "yaptığını" anlamaya yonelecektir.
İnsan "yapılmış" olduğunu izlerken, ona rehberlik eden bir kaynak vardır: Kuran. Bu kitap, onu yaratan tarafından ona ve diğer insanlara indirilmiş bir "yol gostericidir".
Yaratılış olayının aynen Kuran'da tarif edildiği gibi gercekleşmiş olması da, akıl sahibi insana onemli mesajlar vermektedir.
İlerki sayfalarda, akıl ve vicdan sahiplerine nasıl "yaratıldıklarını" ve bu yaratılışın icindeki muhteşemliği gosteren bilgilere yerverilmiştir.
İnsanın yaratılışının oykusu, birbirinden cok uzak iki ayrı yerde başlar. İnsan, kadın ve erkek bedeninde birbirinden tumuyle bağımsız olarak oluşan, ama birbiriyle tumuyle uyumlu olan iki ayrı ozun birleşmesiyle hayata adım atar. Erkek bedeninde oluşan spermin erkeğin isteği ya da kontrolu ile oluşmadığı ortadadır, aynı kadın bedeninde oluşan yumurtanın kadının isteği ya da kontrolu ile oluşmadığı gibi. Onların bu olaylardan haberi bile yoktur.
Aslında, cok acıktır ki, erkekten gelen oz de, kadından gelen oz de, birbirlerine uyumlu olarak yaratılmışlardır. Bu iki ozun yaratılışı da, birleşmeleri de, gelişip insan haline donuşmeleri de gercekte buyuk birer mucizedir.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- İnsanın Yaratılışı