Stoffel Vandoorne, Formula E'deki ilk yarışına cıkacağı Riyad pistinden hoşlandığını soylerken, ozellikle atak modunun olduğu bolumun cılgınca olduğunu soyledi. Vandoorne, takom arkadaşı Gary Paffett'la birlikte bu hafta sonu ilk Formula E yarışına cıkacak ve perşembe gunu pistte ilk kez dolaşırken, cuma gunu Shakewdown icin piste cıktı. Pist toplamda 21 viraj ve 2.5 kilometreden oluşuyor. Formula E'de bu yıl getirilen kurallara gore pistin bazı bolgelerinde 'atak modu' kullanılabilecek ve bu mod aktif olduğunda surucu daha fazla guc kullanabilecek. Vandoorne, Motorsport.com'a verdiği demecte şoyle dedi: "Pistteki yuruyuşumuz esnasında o bolgeye bir baktık. Atak bolgesi herkes icin bir mucadele olacağa benziyor ama yarışları daha eğlenceli yapacak." Belcikalı pilot, HWA Racelab ile yaptığı ilk testten bu yana Formula 1 aracı surdu ancak hic Formula E aracının direksiyonuna gecemedi. Vandoorne, "Simulatorde cok fazla zaman gecirdim ve bu hafta sonuna bu şekilde hazırlandım." "Sanırım en rekabetci olan takımlar Audi ve BMW. Bence diğerlerine gore kucuk bir avantajlara var. Techeetah da cok hızlı. Gecen yıl şampiyon oldular. Onlara yaklaşmak icin cok calışıyoruz. Nasıl olacağını goreceğiz. Bizim acımızdan bu yıl boyunca buyuk bir ilerleme kaydetmeye calışacağız." "Bu hafta sonu icin net bir hedefimiz yok cunku performans olarak nerede olduğumuzu bilmek zor. Sanırım kendimize biraz zaman vermeliyiz cunku takım cok yeni. Biz, suruculer de yeniyiz. Bizim icin bu hafta sonu her şeyi doğru yapmak onemli olacak. Hata yapmamaya calışacağız. Bunu başarırsak, neler olacağını goreceğiz. Umarım olumlu bir surpriz yaparım." "Başarılı olmak istiyorum. Gelecek icin de Formula 1 icin kapıyı kapatmayacağım." "Ama soylediğim gibi beklentim yok. Kendime aşırı hedefler koymuyorum. Rakiplerimi şaşırtırsam bu harika olur. Her şeyi doğru yapmaya ve başarılı olmaya calışacağım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Vandoorne, Riyad Pistini Beğendi