Antonio Giovinazzi, 2019 sezonunda birlikte mucadele edeceği Kimi Raikkonen'le yarışmak icin sabırsızlandığını soyledi. Alfa Romeo Sauber, 2019 Formula 1 sezonunda Kimi Raikkonen ve Antonio Giovinazzi ikilisiyle yarışma kararı aldı ve her iki pilot ilk kez Abu Dhabi'de piste cıktı. Abu Dhabi testinde ilk gun Raikkonen, ikinci gun ise Giovinazzi suruş yaparken ikili birlikte bazı değerlendirmeler de yaptılar. Giovinazzi, perşembe akşamı verdiği demecte şoyle konuştu: "Melbourne'deki ilk yarışa cok farklı duygularla gideceğim. Formula 1'deki ruyam gercek oluyor ve bu harika. Ayrıca uzun yıllar sonra ilk kez İtalyan bir surucu Formula 1'de yer alacak. O kişinin ben olması beni gururlandırıyor." "Bu harika bir fırsat. Bu fırsatı kullanabilmek icin %100'umu ortaya koyacağım. Elbette tum yarışlar benim icin onemli olacak fakat, Eylul ayındaki Monza ev yarışım ozellikle onemli olacak." "Aslında Kimi'nin Ferrari ile dunya şampiyonluğunu kazandığı gunu hatırlıyorum, henuz bir cocuktum ve bir gun onunla aynı gridi paylaşacağım aklımın ucuna gelmezdi." "Abu Dhabi testlerinden once ona hic yaklaşma fırsatım olmadı. Fakat Yas Marina'daki iki gunde beklediğimden farklı bir insanla karşılaştım." "Charles zaman zaman Vettel'le konuştuğunu, Kimi ile ise daha az konuştuğunu soyledi." "Ama şahsen test gununde gun boyu onunla bolca konuştuk. Daha once hic olmadığı kadar konuştuk. Hatta son iki yılın toplamından daha fazla konuştuk!" "Alfa Romeo Sauber'deki yeni deneyim icin son derece motive olmuş durumda. Tekrar yarış kazanabilen bir dunya şampiyonu olarak gelişimime yardımcı olacağına eminim." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Giovinazzi, "Motive Olmuş" Raikkonen'le Yarışmak İcin Sabırsızlanıyor